Praznik zdrave i lijepe kose

Piše: Kaja Milačić
Praznik zdrave i lijepe kose

U nedjelju, 17tog marta u gradskoj kafani održana je revija frizura Dejana Miloševića.

Rodjen u Podgorici, studirao u Beogradu i diplomirani je inžinjer hemijske tehnologije i profesor praktične nastave sa tehnologijom rada. Predavao je u hemijsko tehničkoj školi, a preko decenije već svoje uspješne kreacije pravi u Maslinama u salonu nepretncioznog imena „Modni studio Dejo“. Njegovi klijenti su brojne ličnosti iz muzičkog, glumačkog i sportskog miljea ovog grada, a šuška se o saradnji sa nekim svjetskim zvijezdama.
Tako bi to zvučalo zvanično, jer iako sam išla u škole u kojima se podučavaju budući novinari,  bili biste u šoku da se sad uozbiljim, zar ne?

A nezvanično Vam mogu reći da smo urednica i ja uživale! U mladosti, ljepoti, zdravoj kosi na kojoj ovaj umjetnik ( bez pretjerivanja) insistira. U pletenicama koje vjerovatno nikada neće krasiti naše dvije glave ( ipak nam je milije kratko) ali hoće naše kćeri kao i većinu dugokosih dama.

Srdačno smo dočekane od Deja, prelijepe supruge Ane ( iza svakog uspješnog muškarca stoji izuzetna žena) i jednogodišnje kćeri (najmladje od troje djece) koja očigledno uživa u ovakvim skupovima.
Reviju je, kao i uvijek pjesmom otvorio Danijel Alibabić,  Miloševićevo zaštitno lice. Nakon pjesme smo tradicionalno prisustvovali šišanju uživo (što je pisca ovih redova i navelo da se prepusti ovim čarobnim rukama). Dejan samo makazama postigne isti ( i još i bolji) efekat stanjivanja za koji je većini frizera potreban trimer (opšte poznati  neprijatelj kose!). Ne glumi, ne maše makazama teatralno, ali u trenutku dok radi voli kosu koju šiša i nedvosmisleno uživa u svom poslu.
A to se danas rijetko sreće.

Adriana Zolja (takodje Dejanovo zaštitno lice) i Dado Jovanović su nas spontano doveli do onog glavnog dijela večeri. Djevojke i mladići ( pod strogim okom Nine Stanišić) obučeni u džins i obične majice, bez upadljivog nakita, ali sa maštovitim mejkap artom za koji je zaslužna  Sunčica Golović, prošetali su pred nama romantične, neobične, poneke šašave i otkačene frizure.
Po svemu sudeći, prava, nenapadna ženstvenost nam se vraća na velika vrata! Nema drečećih pramenova, neprirodnih  blajhanih tonova. Boje su prirodne, kovrdže zavodljive, a pletenice... Ah pletenice...

Dejo nam se na kraju zahvalio i izvinio što nije baš sve bilo kako je zamislio. Virus, koji ovih dana ne zaobilazi ni one najotpornije, donio im je neprospavanu noć i konfuzan dan, jer je mladji sin bio u bolnici, na infuziji... Svi roditelji dobro poznaju taj osjećaj.
Ali čak i pod takvim stresom, Dejo nam je priuštio maleni praznik ljepote, proljeća, mladosti i zdrave kose!
Pomenuh na početku priče saradnju sa inostranim zvijezdama... Izmedju redova sam naslutila o kome je riječ, ali Vam bez Dejovog dopuštenja  to još neću otkriti!
Do tada, njegujte svoju kosu, jer kako Dejo kaže, samo je zdrava kosa lijepa kosa i ukras žene!

Kaja Milačić
Kaja Milačić
Pjevačica i tekstopisac

Ostale Kajine tekstove možete vidjeti ovdje http://www.zenasamja.me/specijali/dnevnik-najocajnije-domacice

Slični članci

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.