Loše navike u njezi kože

Loše navike u njezi kože

Loše navike u njezi kože mogu nanijeti veliku štetu zdravlju i ljepoti. Nismo ni svjesni grešaka koje svakodnevno činimo. Nabrojali smo najčešće loše navike većine žena.

Koristite kozmetiku kojoj je istekao rok trajanja

Mnoge žene koriste kozmetičke proizvode kojima je istekao rok trajanja. U tom slučaju povećava se šansa za pojavu osipa i raznih kožnih infekcija. Obratite pažnju ukoliko su vaši kozmetički proizvodi promijenili teksturu, miris, boju i sastav.

Ne čistite lice prije odlaska na spavanje

Koliko puta ste zaboravili da uklonite šminku prije odlaska na spavanje? Sigurno mnogo puta! Koži je potrebno adekvatno čišćenje jer se tako spriječava začepljivanje pora i razvoj bakterija.

Koristite previše kozmetičkih preparata

Kada je u pitanju njega kože, ovo je jedna od zaista čestih ženskih grešaka. Koriščenje velikog broja proizvoda za njegu može da nanese veliku štetu vašoj koži. Koža mora da diše, a poželjno je upotrebljavati prirodne preparate za njegu.

Upotrebljavate prljave četkice za nanošenje šminke

Jednom mjesečno treba oprati sve četkice za nanošenje šminke i staviti ih preko noći da se osuše. Tako ćete spriječiti razvoj bakterijskih infekcija. Takođe, ne pozajmljujte šminku drugim osobama.

Uvijek nalakirani nokti

Gelovi i lakovi mogu ugroziti zdravlje vaših noktiju. Nokti će usled čestih tretmana biti žućkasti, tanki i lomljivi. Dozvolite noktima da dišu i da se regenerišu bar nekoliko mjeseci godišnje.

Stalno trljate oči

Svi znamo da je koža oko očiju veoma osjetljiva. Ipak, mnoge žene često trljaju oči tokom dana i tako doprinose nastanku bora, tamnih i otečenih podočnjaka, kao i spuštanju kapaka. Odaberite adekvatni preparat za njegu oblasti oko očiju.zenskastrana.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da biste sačuvali povrće bar neko vrijeme...

RECEPT
DANA

Uštipci od palente - Hush Puppies

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.