Ove 3 jutranje navike mogu vam potpuno poremetiti dan

Postoji mnogo stvari koje vam mogu upropastiti dan od ranog jutra: gužva u saobraćaju kada već kasnite ili kiša koja počinje da pada, a vi nemate kišobran pri ruci. Neke od tih stvari jednostavno ne možete kontrolisati, ali druge male jutarnje navike su definitivno u vašim rukama. Osigurajte sebi apsolutno fantastičan dan eliminisanjem sljedećih navika koje nisu dobre po vas.

Ove 3 jutranje navike mogu vam potpuno poremetiti dan

Pijete kafu previše rano

Da li zaista postoji pravo vrijeme za kafu? Da! Nivo energije prirodno raste kada se probudite, a kafa može izazvati dodatni energetski talas koji vas može učiniti nervoznima. Najviše koristi od kafe ćete imati ako je pijete sat vremena nakon buđenja. Nivo energije tada počinje da opada pa će kafa da ga podigne i drži do podneva.

Premalen doručak

Šaka bobičastog voća u kombinaciji sa jogurtom zvuči kao savršeno zdrav način da započnete dan, ali upravo zbog toga može doći do prejedanja u popodnevnim časovima. To ne samo da nije dovoljno hrane za doručak, već takvom obroku nedostaju i određene hranjive materije koje su ključne za obezbjeđivanje osjećaja sitosti do sljedećeg obroka. Idealan doručak bi se trebao sastojati od 15 grama proteina, 2.5 grama vlakana, složenih ugljenih hidrata i zdravih masti.

Provjeravanje elektronske pošte čim ustanete

Ove navike se trebate riješiti što prije. Provjeravanje elektronske pošte čim otvorite oči može biti razlog cjelodnevnog stresa. Umjesto da prva stvar koja će vam se ujutro desiti bude briga o poslu, fokusirajte se na to da jutro počnete radnjom koja će vas smiriti – vježbanje, pijuckanje čaja ili bilo šta drugo što će vam pomoći da se osjećate dobro. To će vam pomoći i da budete što produktivniji tokom dana.

 

Autor: minimagazin.info

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Bijeli luk sprječava truljenje voća

RECEPT
DANA

Krmenadle na ciganski način

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.