Izložba fotografija Žige Koritnika

Izložba fotografija Žige Koritnika

U Perjaničkom domu na Kruševcu otvorena je izložba fotografija poznatog slovenačkog džez fotografa Žige Koritnika pod nazivom „Aranžeri oblaka“. Izložba se organizuje u okviru manifestacije „Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori“.

Žiga Koritnik je rođen 1964. u Ljubljani. Od 1990. godine izlagao je na brojnim samostalnim i kolektivnim izložbama u Sloveniji i inostranstvu. Izložba predstavlja plod 24-godišnjeg rada Žige Koritnika na muzičkoj fotografiji a snimci su nastali na festivalima u Sloveniji i inostranstvu. Na fotografijama su predstavljeni muzičari različitih džez stilova – od mejnstrima preko modernog do improvizacije.

U tekstu kataloga koji prati ovu izložbu autor je, između ostalog, zapisao:“ Naslov izložbe - “Aranžeri oblaka”- nastao je prije više godina, kad sam jednom prilikom ležao na obali Bohinjskog jezera i divio se oblacima. Neki prijatelj Škot veslao je sa svojim sinom po jezeru, pozdravili smo se, a dječak je upitao oca: „Ko je ovo?“ Ovaj je odgovorio „Ovo ti je aranžer oblaka“. Prva asocijacija bila je muzika, fotografija i atmosfera koju nose zaista veliki festivali. Pomislio sam da bi to mogao postati naziv neke buduće izložbe, možda čak i knjige...“.

Organizatori izložbe su Centar savremene umjetnosti Crne Gore, Ambasada Slovenije u Crnoj Gori i nevladino udruženje JAZZ ART iz Podgorice. Izložba će trajati do 30. aprila, otvorio je zamjenik ambasadora Slovenije u Crnoj Gori Zlatko Bešker a na  otvaranju je bio prisutan i autor.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ovo ih ubija na mrtvo

RECEPT
DANA

Kroketi sa šunkom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.