Na hiljadu načina te volim

Piše : Dora Nikolić, Dulcinea

Možeš da ćutiš, znaću. Da i jedan zagrljaj smisao je. Da i jedan dodir zemljotres je. Da i jedan pogled sva moja sreća je. U tim očima. U tebi. I neuhvatljiva pripala sam tvojim rukama. Onako kako se pripada po prvi put.

Na hiljadu načina te volim
Da l' znaš? Vjenčao si me za sebe bez prstena, onako srcem. Bez papira, zvanica, buke. Duše su nam kumovale. I zato volim što te volim na hiljadu jednostavnih načina. Kao dijete se radujem kada te na pragu ugledam. Ne mogu ja da te objasnim. Niti se trudim. Samo vjerujem i kraj tebe treperim. Dok somotskom nježnošću vrhovima prstiju miluješ moja ogoljena leđa u postelji. Zatvorim oči i zahvaljujem u sebi. Što si tu. Što dišeš. Što živiš. Zahvaljujem na osjećaju da sada mogu sve. I da je tvoja sreća moja sreća. Svaki tvoj san moja želja da ti se ostvari. Tvoje postojanje razlog da te čuvam.

Da l' znaš? Zaista te na hiljadu načina volim. I iznova se zaljubljujem. U tvoj osmijeh. Glas. Hodanje. U tvoj spokoj dok kraj mene spavaš. Tada nije bitno ništa. Sjutra ne postoji. Samo taj momenat da osluškujem svoju sudbinu kako diše. I kraj nje se ušuškam. Ugrijem. Nerijetko ostanem budna pa te posmatram. Poljubim lakoćom dodira Sunca sa prvom jutarnjom rosom. Takvo spokojstvo je božanska predstava. U kojoj oboje govore tišinom.

Da l' znaš? Govorim ljudima da sada imam na koga da se oslonim, da sam se ponovo kao žena rodila. Sve je sa tobom lakše. I noći nisu obične noći kada imaš kraj koga da odboluješ, isplačeš, strahove odagnaš. Uhvatiš za ruku i prođe te. Onako, u dvoje. Tada shvatim da postojiš ti, kome se poklanjaju minuti i sati. Poklanja se vječnost. I zora koja nije usamljena. Dok je moje kose na tvom jastuku. Dok je tebe u mom srcu.

Da l' znaš? Ti se voliš. Na hiljadu načina, a svaki znači ljubav. Svaki znači "čuvam te". I svaki znači "ostani". Ne zaboravi... Ima u tebi nešto što svojim domom zovem. I gdje god odem, uvijek mu se vraćam.

Dora Nikolić, Dulcinea
Dora Nikolić, Dulcinea

Ostale tekstove možete vidjeti ovdje http://www.zenasamja.me/specijali/dora-nikolic-dulcinea

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Bubuljice i aspirin

RECEPT
DANA

Džem od jagoda

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.