Nekoliko grešaka koje žene prave na početku veze

Nekoliko grešaka koje žene prave na početku veze

Postoji nekoliko grešaka koje žene često prave na početku veze, a koje mogu da budu fatalne za vezu. Pročitajte koje su to greške i pronadjite način da ih izbjegnete.

 1. Pred njim vi niste, vi. Ako nasuprot vas sjedi čovjek sa kojim bi voljeli da ste u vezi, onda nikako ne trebalo da krijete svoju pravu ličnost i da se presdstavljate ya nekoga ko ustvari niste. Ako obožavate da jedete pljeskavice i veliki pomfrit, ne poručujte sezonsku salatu samo zato što ste negdje pročitale da će to muškarcu pokazati kako pazite na svoju liniju i držite do sebe. Ako niste neki ljubitelj naučno - fantastičnih filmova, kažite mu to, prije nego što uhvatite sebe da gledate filmove tog žanra i umirete od dosade, samo zato što ste mu na prvom sastanku rekli kako oobooožavate naučnu fantastiku.

 2. Ne kontrolišete se pri konzumaciji alkohola. Istina, dva, tri pića će vas opustiti, pa možete da vodite i opušten razgovor. Medjutim, ako pretjerate, nećete moći lijepo da se izražavate, zaboravićete na manire i samim tim i ostaviti pogrešan utisak. Neki muškarci će pokušati i da zloupotrijebe to što ne možete da razmišljate trezveno. Kontrolišite se koliko pijete, da poslije ne biste zažalili.

 3. Zaboravljate svoje društvo, hobije i interese. Nikada ne budite jedna od onih žena koja kada udje u vezu, zaboravlja da je prije veze imala drugi život. Veza ne treba odmah da vam postane prioritet. Ako pokažete da imate svoj život koji volite, onda ćete i za njega biti interesantnija osoba. Ostavite mu prostora da se bori da osvoji mjesto u vašem životu, a ne da vi započinjete novi život čiji će centar da bude samo on.

 4. Prerano mu pokazujete svoja osjećanja i “prisiljavate” ga da se obaveže. Ne žurite da već poslije nekoliko sastanaka kažete ono “Volim te”. Prvo, to je mnogo kratak period da bi se razvila takva osjećanja ( vjerovatno se jos ni ne poznajet dovoljno) i drugo, vaša takva izjava će da ga uplaši. Najgore što možete da očekujete je da vam on uzvrati sa “I ja tebe”. Ne smijete sebi da dozvolite da dodjete u situaciju da ga primoravate da vam iskaže ljubav i posvećenost. Pustite da se stvari odvijaju polako i idu svojim tokom.

 5. Postanete njegova sjenka. Žene se puno lakše vežu nego muškarci. Pazite samo da vezanost i privrženost ne ode u drugu krajnost. Ima žena koje non-stop žele da znaju gdje je njihov partner ili da su stalno s njim. Takva nesigurnost može kod njega da izazove negativna osjećanja, pa čak i odbojnost.

 6. Prečesto govorite “Da”. Vi ste već isplanirali da izadjete sa svojim društvom i on vas zove da izadjete s njim, a vi kao iz topa odgovarate “Da” i otkazujete planove sa društvom. Onda, zove vas u 21:45 i kaže vam da se u 22:00 dogovorio sa drugarima i želi da im se pridružite, a vi odmah prihvaćate. Ako vam ov situacije zvuče poznato, onda pravite jedu od najčešćih ženskih grešaka na početku veze. Niko ne kaže da treba da igrate igrice i da mu otkazujete kada ste slobodni samo da bi on mislio da ne može lako da vas dobije. Medjutim, potrebno je ponekad da kažete “Ne”, samo da mu stavite do znanja da vi niste na dugmiće. Tako će shvatiti da ne treba d vas uzima zdravo za gotovo i da treba malo i da se bori za vas.

 7. Opravdavate njegovo loše ponašanje. Primjećujete da prosto “bulji” i guta očima druge žene, ali kažete sebi “Pa dobro, pijan je”. Grubo se ponaša prema vama, a vi kažete “ A ima problema na poslu, iznerviran je”. Sve dok pronalazite izgovore za njegovo ponašanje, nećete bit u stanju da prihvatite da i on ima mane, koje vam ustvari mnogo smetaju. Zaboravite na izgovore i ocijenite ga realno, bez da ga opravdavate.

 8. Vjerujete da će se on vremenom promijeniti. Postoji jedna izreka:” Jedini period kada žena može uspješno da promijeni muškarca je kada je on beba”. To je u velikoj mjeri istina. Odrasli ljudi teško se mijenjaju. Ako vam se na početku veze ne dopadaju  njegove navike i ponašanje i mislite da ne možete da ih prihvatite kao dio njega, onda je bolje da ohladite svoja osjećanja, da ne biste ostali slomljenog srca.

 9. Očekujete da on čita vaše misli. Muškarci i nisu baš toliko dobri u čitanju govora vašeg tijela, kao što su žene. Ne očekujte od njega da zna da vam se svidja, samo ako uspostavite direktan kontakt očima ili da želite da vam se više približe, ako mu dodirnete ruku.

 10. Prerano se upuštate u seksualne odnose s njim. Muškarci obožavaju seks, pa je tako i njihovo lično pravo da učine sve kako bi ga i dobili, ali to ne znači da očekuju da odmah prihvatite. Rijetki su muškarci koji žele da bude u vezi sa ženom koja uopšte nije probirljiva kada je seks u pitanju. Dajte sebi više vremena da se bolje upoznate, prije nego što budete intimni s njim. Žene mnogo lakše raskidaju sa muškarcima s kojima nisu imale seksualni odnos. To treba da vam bude dodatni razlog da sačekate, pogotovo ako ga ne poznajete dobro.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Čarolija bijelog krejona

RECEPT
DANA

Zapečene palačinke sa porilukom

 • Najčitanije

 • Zanimljivo

 • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.