Mir, mir, mir, niko nije kriv...

Mir, mir, mir, niko nije kriv...

Kad ste se zadnji put posvađali sa svojim partnerom? I nije prošlo baš dugo od tada? Bez brige, i drugi se parovi često svađaju. Prosječno, čak  312 puta godišnje u trajanju od dvije do deset minuta.

Ako se sjećate oko čega ste se zadnji put posvađali, ali ne znate kad je to tačno bilo, malo ćemo vam pomoći. Vjerovatno je u pitanju bio četvrtak uveče, otprilike oko 20 časova. Naime, upravo je to period tokom sedmice kad se parovi u prosjeku najčešće svađaju.

Do ovih i drugih zanimljivih rezultata došlo je jedno aktuelno istraživanje objavljeno u dnevnim novinama Daily Mail. Naučnici naglašavaju da se prosječno parovi svađaju oko deset minuta, a najčešće se bave banalnim i svakodnevnim problemima.

“Svi parovi se svađaju, a u većini slučajeva svoje vrijeme gube na banalne stvari kao što su poslovi u domaćinstvu ili odabir televizijskog programa”, objašnjavaju za novine vođe studije.

Na dnevnom redu nalazi se svađa nastala zbog mokrog peškira, kojeg je neko od partnera (uglavnom muška strana) ostavio na krevetu ili oko iskorištene rolne WC papira koja nije bačena u smeće. Naravno tu je i rasprava oko daske WC šolje koja nije spuštena ili svjetla koje nije ugašeno. I da, vjerovatno pretpostavljate – žene su te koje u većini slučajeva započnu svađu oko tih problema. Istraživanje je takođe pokazalo da su žene te koje izgube kontrolu nad svakodnevnim sitnicama i navikama partnera.

Zanimljiv je i rezultat da se parovi prosječno svađaju oko 312 puta godišnje. Ako uzmemo u obzir koliko traje godina, čini se da i previše vremena trošimo na svađe. A to smatraju i vođe studije.

“Svađe se često mogu veoma jednostavno izbjeći. Vidljiv stalak za rolnu WC papira ili kvačica za vješanje mokrog peškira jednostavno je rješenje”, objašnjava Nick Elson, dio tima koji je vodio istraživanje.

U jednu ruku je tu u pravu. Mnogo svađa nastaje zbog svakodnevnih sitnica koje uz malo truda i jednostavnih rješenja možemo izbjeći. Sjetite se toga u četvrtak uveče kada se dohvatite daljinskog upravljača.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Kupku za opuštanje...

RECEPT
DANA

Zimski cvjetići

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.