Bivši partner kao prijatelj!?

Bivši partner kao prijatelj!?

Sa svojim bivšim partnerom dijelili ste neke sjajne momente, zajedno se smijali i plakali. Ali jednom dođe momenat kada čujete "Možemo da budemo prijatelji!". Da li zaista možemo da ostanemo prijatelji sa bivšim?

Rijetko koja veza se završi "sporazumnim raskidom". Jedna osoba obično ostavlja, dok druga pokušava da preboli rastanak nedjeljama, mjesecima. Nije lako prekinuti vezu sa nekim sa kim vam je bilo dobro (ili loše, ali ste bar imali društvo u tome).

Ostavljač, da bi smirio savjest ili ovjerio šta ima u ponudi, a da ne mora da bude obavezan, vama nudi prijateljstvo u zamjenu. Sad, mnogi griješe misleći da će time što su ostali blizu bivšeg kao prijatelji, nekako naći svoj put nazad do statusa zvanične djevojke ili mladića. Ustvari, pristajanjem na "kompromis" sebi činimo medveđu uslugu - što smo duže "prijatelji", to će nas ona druga strana teže vidjeti u drugačijem svjetlu osim prijateljskom.

Stvaranje monstruma
Time što ih utješimo da nije sve tako crno među vama, jer želite da ostanete prijatelji, ohrabruje ostavljenu stranu da neće morati da nastave bez vašeg prisustva. Ostavljač može mirnije da spava i ide na kafu sa svojim bivšim koji, zauzvrat, može da pored sebe ima neprestani podsjetnik ko mu je slomio srce i potresa se nad prijateljskim mejlovima i porukama. Ovakvi prijateljski izlasci ne traju dugo i nerijetko su gori nego čist raskid.

Zašto bivši moraju da budu bivši
Iako je moguće imati neobavezni seks sa prijateljima, u većini slučajeva održati prijateljsku vezu nakon što ste podijelili intimu je izuzetno teško. Uvijek ćete imati pred očima sliku tog nekog bez odjeće, a sjećanja će okinuti dašak parfema, dodir ili muzika koju ste slušali dok ste se strasno ljubili.

Nema povjeravanja
Možda je vaša želja da ostanete prijatelji jaka, ali kako ćete bivšem partneru objasniti da se viđate sa preslatkim tipom kog ste upoznali u teretani prije neki dan? Kako mu reći da je taj osmijeh koji ne možete da skinete sa lica rezultat nevjerovatnog seksa koji ste sinoć iskusili sa njim?
Čak i ukoliko ste u stanju sve to da ispričate bivšem partneru, novi ljubavnici ili veze će uvijek biti problematična tema. Da li vaš ponos može da podnese da bivšem pričate kako vas je taj slatki iz teretane ispalio?

Uvijek će neko biti ogorčen
Ostavljena osoba će, bez obzira na to koliko joj srce bilo veliko, osjećati ogorčenje zbog raskida. I nerijetko će, svjesno ili nesvjesno, omalovažavati i maltretirati vašeg novog partnera. Ukoliko vam se učini da vam neko sabotira nove veze, može biti da je to istina.

Ljubomora
A gdje je ogorčenje tu je i ljubomora. Uostalom, teško je biti srećan zbog svog bivšeg koji je upravo naletio na ljubav svog života. U ljudskoj je prirodi da vam nije po volji kada vaš bivši pronađe nekog do kog mu je stalo čak i ako su vaša osjećanja izbledjela.
Nerijetko se desi trka ko će od vas prvi pronaći partnera koju često započne ostavljena strana da bi se dokazala kako nije promašaj. Čak i osobe koje su ostavile ne mogu da se lako pomire sa činjenicom da je neko zauzeo njihovo mesto.

Strast nije nestala
Strast i seksualna privlačnost nisu nestali između vas dvoje, činjenica je koja predviđa katastrofu. Svaki put kada se prijateljski sastanete sa bivšim, postoji mogućnost da završite zajedno u krevetu na oproštajnom "samo još ovaj put" seksu. A to vam ne pomaže da prebolite i krenete dalje.

Znači...
Ogorčenost, ljubomora i ljudska narav ne dozvoljavaju nam da ostanemo prijatelji sa nekim koga smo voljeli do juče. Izuzetak su oni koji su bili najbolji prijatelji prije veze, razišli se bez buke i sporazumno, nemaju problem da viđaju nove ljude, od početka su brutalno iskreni...Ali koliko je takvih? Bolje prekinuti dok još gotivite jedno drugo umjesto da čekate dok ne budete mogli jedno drugo da gledate da bi se konačno odvažili da kažete "zbogom".

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.