Kako očistiti mašinu za sušenje veša

Kako očistiti mašinu za sušenje veša

Ljeti se mašina za sušenje veša sigurno ne koristi onoliko koliko je koristimo tokom jeseni i zime jer se veš napolju u to vrijeme jako teško suši. Nakon svakog ljeta trebalo bi detaljno očistiti mašinu za sušenje da bi bolje radila, a to je nešto komplikovaniji proces od čišćenja mašine za pranje, ali ne brinite jer mi imamo detaljan priručnik kako da to uradite.

Iako je posao prilično zahtjevan veoma je važan, jer ako se ne čisti redovno sušilica postaje opasna i može čak doći do požara. Sve one dlačice koje ostanu nakon svakog sušenja u vašem filteru, mogu završiti i kod strujnog kabla i grijača, a veoma su zapaljive i zato bi sušilicu trebalo čistiti svakih 6-12 mjeseci u zavisnosti od upotrebe.

- Za početak isključite mašinu iz struje, a možete i skinuti crijevo koje se nalazi sa zadnje strane i dobro ga istresite ili čak operite.

– Uzmite u obzir da je svaka sušilica drugačija, ali postoji nekoliko zajedničkih stvari koje su kod svih modela jednake.

- Trebalo bi da sa šrafcigerom otvorite poklopac koji se nalazi na zadnjoj strani sušilice i čim ga skinete primjetićete koliko otpada i dlačica je tamo dospjelo. Da biste sve detaljno očistili koristite usisivač i neku četkicu. Ovo nemojte raditi površno, ako ste već skinuli poklopac detaljno očistite sve dijelove, podignite svaku žičicu.

- Isto tako, usisajte i unutrašnjost bubnja kao i mjesto gdje se nalazi filter. Sigurno ste već do sada primjetili kako je nemoguće prstima izvući svu prljavštinu koja je vidljiva kad izvučete filter. Kad ste sve usisali, sve prebrišite krpom i nekim univerzalnim sredstvom za čišćenje, sve vratite na svoje mjesto, uključite sušilicu i ponovno je isprobajte.

Sigurni smo da ćete odmah primjetiti kako sušilica bolje suši, kako je veš topliji nego ranije i kako samo sušenje traje kraće nego obično. I ono što je najvažnije, sušilica će biti sigurnija za upotrebu i neće biti bojazni od požara.

 

kucica.net

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Toplo bijelo vino

RECEPT
DANA

Pita sa mesom i spanaćem

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.