Inspiracija za uređenje enterijera: Kako da dječiju sobu učinite savršenom?

Svaki roditelj želi da svom djetetu učini prostor u kojem boravi što ljepšim, kreativnijim i prijatnijim za odrastanje, zar ne? Zato je potrebno da upamtite da je veoma bitan način na koji je uređen enterijer u kojem boravite svi, način na koji ste cjelokupan dom uredili i dekorisali, a svakako je dječija soba ona koja je najbitnija u cijelom tom konceptu.
Postepenim i iscrpnim uređenjem dečije sobe, učinićete da vaše dijete bude zadovoljnije, srećnije, ali ćete sigurno time i podstaći njegovu maštu, kreativnost i samim tim način razmišljanja i usvajanja sveta koji ga okružuje.

Inspiracija za uređenje enterijera: Kako da dječiju sobu učinite savršenom?

Kao najbitnije elemente za uređenje dečije sobe izdvojili smo boje za zidove, kutak za igru i rasjvetu, sa akcentom na led rasvjetu.

Boje za zidove

Potrudite se da boje koje budu dominirale dječijom sobom budu vesele i vedre, jer će na taj način i uticati na vaše dijete kad god se probudi, kad god legne da spava, te uvijek kada se igra u svojoj sobi.

Jedne od najboljih boja za zidove su svijetlo zelene nijanse, budući da zelena boja utiče umirujuće na svaku osobu, pa tako i na dijete, jer se radi o boji koja se u najvećoj mjeri nalazi u prirodi. Tu je svakako i plava boja, koja je pored zelene u velikoj mjeri prisutna u prirodi, te ima isti uticaj na djecu. Naravno, ostalim detaljima ćete uticati na tu vedrinu izgleda sobe, na njen pozitivan uticaj, te nemojte brinuti što je samo jedna boja početku toliko dominantna.

 

Kutak za igru

Ono šta ne smije da se propusti u uređenju enterijera dječije sobe jeste jedan kutak za igru, koji će svakako što veći biti i toliko bolji. Mjesto sa mnogo igračaka, sa mnogo dječijih „zezalica“, biće ujedno i djetetov svijet mašte, mjesto sa kojeg će moći da otputuje u daleke krajeve bajki, omiljenih priča i junaka koji ga okružuju. U ovakvom jednom kutku uvijek je potrebna neka tabla koja će koristiti za crtanje, pisanje, uopšte izražavanje djeteta kroz olovke i boje, što će njegovu kreativnost podići na mnogo viši nivo. Ne zaboravite, dječija igra nije samo puka zabava, već i proces učenja.

 

Led rasjveta

Zašto baš led rasvjeta? Najprije, radi se o načinu osvjetljenja koji je dobar za najrazličitije prostore, od domova, pa sve do velikih poslovnih objekata i kompanija. Međutim, led rasvjeta ima prednosti koje su i te kako odlučujuće za njeno postavljanje u dječijim sobama.

Na prvom mjestu, led rasvjeta nema nikakve toksične sastojke u materijalima od kojih se pravi, pa tako nema ni emtiovanja štetnih sastojaka i toksina, koji se emituju kroz običnu rasvjetu, a koji vremenom mogu uticati na imunitet i zdravlje djeteta. Ne samo o led rasvjeti, potrebno je da razmišljate na taj način o svemu, bojama koje koristite za zidove, materijalima koji se koriste za namještaj, tepihe, posteljinu, apsolutno o svemu.

 

Na drugom mjestu, led rasvjeta je najpribližnija prirodnom, dnevnom svjetlu, što je čini najzdravijim rješenjem za oči vašeg djeteta. Sigurno nećete onda primijetiti da se vaše dete mršti i napreže kako bi nešto vidjelo, niti će imati one nezgodne prelaze iz kućnog svjetla u spoljašnju sredinu, koji je naporan za oko, te ćete svim tim dobro paziti i na vid svog djeteta.

Led rasvjete su bezbjedne. Neće se dogoditi da se led rasvjeta, odnosno sijalice zagriju, pa samim tim ne može da dože ni do opekotina, koje su česte sa običnim sijalicama koje se nalaze u stonim ili zidnim lampama, a koje djeca mogu lako da dohvate.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lisnato tijesto

RECEPT
DANA

Pastrmka na ohridski način

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.