Devet savjeta za ljepše obrve

Topli peškir i uska pinceta smanjuju bol tokom čupanja, a dužinu idealnih obrva određuju obična olovka ili lenjir.

Devet savjeta za ljepše obrve

Okvir lica, obrve, nemaju univerzalni oblik nego svako lice diktira svoj. Tako ovalnom i četvrtastom najbolje odgovara blago zakrivljeni luk, oblik dijamanta i srcoliko lice podnose visoki luk, a duguljasto voli ravne obrve.

Osim oblika lica, važna je boja obrva, koju treba prilagoditi boji kose. Za plavuše bi boja obrva trebala biti nijansu do dvije tamnija od kose, odnosno nijansu do dvije svjetlija ako imate smeđu ili crnu kosu. To će licu dati mekši izgled. Uz pravilno nijansiranje prilikom oblikovanja obrva treba pripaziti da oblik odgovara frizuri. Kratkoj kosi pristaju obrve srednje debljine s blagim lukom koji otvara lice. Šiške ne podnose guste obrve koje vire ispod pramenova kose, pa ih treba što više ukrotiti. Takve obrve idealne su za dugu kosu, što dokazuje Cara Delevingne.

Izaberite pincetu

Za čupanje obrva potrebni su dobra pinceta, ogledalo koje povećava i puno svjetla. Najbolje su uske pincete, kojima se može lako rukovati i koje bez problema uhvate svaku pojedinačnu dlačicu. Velike nisu praktične jer se lako može dogoditi da počupate i više nego što treba. 

Olovke određuje dužinu

Idealnu dužinu obrva odredite pomoću olovke. Prislonite olovku uz vanjski rub nosnice, unutrašnji rub obrve trebao bi biti u ravni s mostom. Vanjski rub obrve možete odrediti tako da olovku stavite uz nosnicu i spojite s vanjskim rubom oka.

Aloe vera smiruje crvenilo

Nakon čupanja dlačica slijedi umivanje koje će ukloniti sve suvišne dlačice. Koža može poslije toga biti crvena i iziritirana pa je treba umiriti. Najbolji izbor je aloe vera, koja će smanjiti oteklinu. Osim toga, neugodno crvenilo ublažiti mogu led, termalna voda i petrolej. Oni hlade kožu i ubrzavaju njezino zacjeljivanje.

Nijansu olovke diktira kosa

Obrve će doći do izražaja ako ih istaknete olovkom. Ona treba biti nijansu tamnija od vaše prirod - ne boje. Nanosite je od unutrašnjeg ugla i kratkim potezima iscrtajte luk. Tako će izgledati prirodnije.

Izdvojite 10 min. za obrve

Tajna lijepih obrva leži u njihovu stalnom održavanju. Nakon što ste postigli željeni oblik, jednostavno svakih nedelji dana izdvojite 10-ak minuta i počupajte neposlušne dlačice. Ako ih ostavite da narastu, biće ih teže oblikovati, ali i čupati jer će njihov korijen ojačati. 

Sjenilo i puder za praznine

Sitne praznine u obrvama lako će sakriti puder za obrve, koji može zamijeniti sjenilo u istoj nijansi. Nanosi se laganim potezima u smjeru rasta dlačica, ali treba pripaziti da se ne prelazi prirodni oblik obrve i da je puder nanesen ravnomjerno. Nakon toga slijedi specijalizirani gel koji će vašim obrvama dati dodatan volumen. 

Podignite luk bez pincete

Obrve s istaknutim lukom, koje najbolje pristaju ovalnom i okruglom licu, lako je “lažirati” i bez pomoći pincete. Obrve treba počešljati prema čelu pa s unutrašnje strane obrve od sredine luka sve do vanjskog ruba nanijeti higlighter. Svjetlucave čestice će vizualno podignuti luk bez čupanja. 

Smjer dlačica određuje čupanje

Sitne praznine u obrvama lako će sakriti puder za obrve, koji može zamijeniti sjenilo u istoj nijansi. Nanosi se laganim potezima u smjeru rasta dlačica, ali treba pripaziti da se ne prelazi prirodni oblik obrve i da je puder nanesen ravnomjerno. Nakon toga slijedi specijalizirani gel koji će vašim obrvama dati dodatan volumen. 

Ubrzajte rast dlačica

Rast obrva ubrzava serum koji stimulira rast dlačica, ali sve dok one ne izrastu u željeni oblik, treba ih držati pod kontrolom. To je odlično rješenje ako ste se zanijeli s pincetom. Osim skupih seruma, pomaže i maslinovo ulje koje učvršćuje već postojeće dlačice.

 

24sata.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lisnato tijesto

RECEPT
DANA

Pastrmka na ohridski način

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.