Kosa može da vam bude tanka i zbog loše ishrane

Kosa može da vam bude tanka i zbog loše ishrane

Sve više dermatologa upozorava da se na našu kosu odražava i naš način ishrane.

Hrana i piće sadrže vitamine i hranljive materijale koji su potrebni našem tijelu, ali ako unosimo one loše to se odražava i na izgled naše kose.

Veoma je važno da pažljivo birate namirnice, a ako imate problem sa tankom kosom onda obavezno izbjegavajte sljedeće namirnice.

Brza hrana

Ona nije dobra ni za naša crijeva, zašto bi bila dobra onda za našu kosu? Masnoća u kojoj se ova hrana prži zatvara pore na skalpu i uzrokuje opadanje kose.

Mnogo ribe

Hrana koja je bogata živom može da slabi kosu, a riba je puna žive. Držite se ribe kao što je tunjevina.

Slatkiši

Deserti kao što je čokoladna torta i sladoled ozbiljno štete našoj kosi. Šećer ometa absorbciju proteina koji su neophodni za rast kose.

Bijeli hljeb

Bilo šta što je napravljeno od skroba kao što je bijeli hljeb, pasta i neka druga hrana uzrokuje opadanje kose jer se pretvara u šećer.

Šta trebate da jedete?

Hrana bogata proteinima može da učini vašu kosu jačom i gušćom. Lagano meso, riba, piletina i pasulj su odlični izvor proteina. Gvožđe je isto veoma važno, jer njegov nedostatak ne dovodi samo do pojave anemije već i do opadanja kose.

 

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Toplo bijelo vino

RECEPT
DANA

Pita sa mesom i spanaćem

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.