Kako da vam farba traje duže - vrsta šampona, način pranja kose

Kako da vam farba traje duže - vrsta šampona, način pranja kose

Da bi vam svježe ofarbana kosa bila sjajnija i da boja što duže traje, morate da poštujete savjete frizera o pranju i stilizovanju. Najbolje bi bilo, za održavanje kvaliteta vlasi, da boju osvježavate na šest nedelja, u slučaju crvenih nijansi na četiri, a da u međuvremenu pripazite kakvom vodom ispirate kosu prilikom pranja i kakvim šamponom da je tretirate.

Izbjegavajte vrelu vodu

Topla voda ne isušuje samo kožu. Isto radi i vlasima, i farbi, čiji životni vijek zaista skraćuje tako što otvara kutikulu dlake pri čemu se oslobađa i boja. Zbog toga kosu treba da perete vodom sobne temperature, a prilikom ispiranja balsama čak da koristite hladnu vodu koja zatvara kutikulu dlake.

Koristite šampone za farbanu kosu

Prilikom odabira šampona, uvijek se prije opredijelite za onaj koji je namjenski pravljen za farbanu kosu, jer će pružiti najbolju njegu. Ako vam to nije izvodljivo ili isplativo rješenje, bar birajte blaže šampone, koji će manje agresivno djelovati na vlasi i samim tim manje spirati boju s njih. Osim šampona, postoje i serumi koji pojačavaju sjaj i dodatno fiksiraju boju, a koji se nanose prije sušenja i feniranja.

Ne pretjerujte sa stilizovanjem

Bar nedelju dana nakon farbanja suzdržite se da ne koristite prese, figara i sve one simpatične alatke koje vam uljepšavaju kosu, a koje rade po principu zagrijevanja. Čak bi bilo dobro kada biste i fen podesili na najblažu temperaturu dok sušite kosu.

 

blic.zena.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako vam jelo prigori prilikom kuvanja...

RECEPT
DANA

Kajgana iz rerne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.