Gel lak: stvari koje morate znati prije nego što zakažete tretman kod kozmetičara

Nema te žene koja ne voli da ima lijepe i uredne nokte. Bilo da su u pitanju njegovani i uredni nokti poslovnog stila ili vatrene kombinacije koje ostavljaju bez daha, održivost laka i bezbjednost pri nanošenju je svima na prvom mjestu. Možemo se razlikovati u pogledu modnih trendova, ali kada je u pitanju tehnika i njen kvalitet – tu smo jednoglasne: gel lak je jedno od najboljih rješenja za dugotrajan manikir.

Gel lak: stvari koje morate znati prije nego što zakažete tretman kod kozmetičara

Dugotrajna priroda gel laka za nokte je jedan od glavnih razloga njegove popularnosti. Intenzivna boja bez pucanja može da potraje i do 3 nedjelje, a oni koji imaju krhke i lomljive nokte, mogu uz pomoć gel laka da dobiju potrebnu čvrstinu.

Evo šta još treba da znate o gel laku prije nego što zakažete tretman kod svoje kozmetičarke.

Šta je tačno gel lak?

Kako samo ime kaže, gel lak je zlatna sredina između običnog laka i ekstenzivnog gela. Kreiran je da obezbijedi dugotrajno prekrivanje noktiju uz bogatu paletu boja. Spolja se ne razlikuje od običnog laka, ali da bi se gel lak kvalitetno nanio, potrebna je nešto drugačija tehnika. Za vrijeme koje traje (do 3 nedjelje), on je praktično neuništiv, sjajan je i u stanju je da preživi svakodnevne poslove bez pucanja.

Upravo zbog te kombinacije lakoće i prirodnosti, žene ga obožavaju. Karakterišu ga velike palete boja i izdržljivost koja je u stanju da u potpunosti isprati život savremene žene i u kancelariji i u kuhinji. Još jedna dobra stvar je što se gel lak može jednostavno koristiti i kod kuće, bez odlaska u salon.

Kako se gel lak upotrebljava?

Bićete oduševljene kad čujete koliko je jednostavno. Trenutno najpopularniji lak za nokte se premazuje na potpuno isti način kao i običan lak. Gel treba ravnomerno rasporediti po cijeloj ploči nokta. Bolje ga je nanositi u tankom sloju, kako bi se izbjegle neravnine, razmak, otok i pojava mehurića od vazduha.

Ako ste se pitale da li je gel lak isto što i ekstenzija, evo objašnjenja - zajednički im je samo rezultat, dok je tehnika nanošenja potpuno drugačija. U početku je gel kreiran za jačanje i produženje noktiju. Sa napretkom tehnologija, dobili smo izuzetan bjuti proizvod koji daje sve da naši nokti duži vremenski period potpuno blistaju. Zato se često u kozmetičkoj industriji oni nazivaju još i trajni lakovi.

Kako se gel lak skida?

Za razliku od nanošenja gel laka, skidanje zahtijeva određeni „alat“. Za samostalno „uradi sam“ skidanje, biće vam potrebno nekoliko stvari:

  • Turpije
  • Folije sa sunđerom
  • Sredstvo za uklanjanje gel laka
  • Četkica za prašinu
  • Instrument za skidanje trajnog laka

Prvo se nokti skrate na željenu dužinu koristeći se turpijom određene granulacije. Njome se skida i završni sloj površine noktiju, vodeći računa da se ne ošteti prirodni nokat, a potom se četkicom skine sitna prašina. Folije sa sunđerima se koriste za detaljno skidanje laka tako što se uz pomoć njih i sredstva za skidanje laka, nokti u potpunosti čiste od prethodnoh nanosa. Možete koristiti i običnu aluminijumsku foliju i aceton za nokte, ali se neiskusnima svakako savjetuje odlazak kod kozmetičara. Stručnjaci za manikir će znati da poslije skidanja gel laka vašim noktima pruže i tretman obnavljanja i regeneracije prije nego što odaberete novu nijansu.

Gel lak – prvi izbor u manikiru

Trajni lakovi stiču sve veću popularnost i većina žena ih obožava. Mogu da potraju do 3 nedjelje, a boja ostaje jednako intenzivna kao prvog dana. To je taman dovoljno da ne brinete da li će se iskrzati dok obavljate svakodnevne poslove, ali ne ni predugačko da vam dosade. Zahvaljujući efektima koje postižu i lakoći korišćenja, imaju tendenciju da u potpunosti zamijene običan lak za nokte. Zahvaljujući srećnom odnosu cijene i kvaliteta, već duže vreme su prvi izbor žena u manikiru.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ovo ih ubija na mrtvo

RECEPT
DANA

Kroketi sa šunkom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.