Kako do lijepog bronzanog tena

Kako do lijepog bronzanog tena

Jedan od najboljih načina da dobijete lijepu "suncem poljubljenu" kožu jeste da se postepeno i pametno izlažete suncu i da uživate u upijanju vitamina D. Naravno, prije nego se bacite na ova ulja, morate paziti na nekoliko stvari ili ćete, u suprotnom, dobiti opekotine, te oguljenju i prošaranu kožu. A, da ne pričamo o štetnosti takvog izlaganja suncu.

Sunčanje sa prirodnim uljima je najzdravija opcija, ali morate da poštujete osnovna pravila, poput izbjegavanja sunca u popodnevnim časovima, nanošenje zaštitnih krema, osvježavanje, hidratacije …

Da bi vaša koža lakše i bolje dobila lijepu tamniju nijansu važno je da je dobro pripremite. Pilinzi su tu ključni. Prije nego što nanesete neka od ovih ulja vaša koža bi trebalo da bude u potpunosti čista da bi ulja djelovala. Preporučuje se samo po 10-15 minuta sunačanja za svaku stranu tijela. Počnite postepeno, a posebno budite pažljivi ukoliko imate blijed ten. Sačekajte prvo da dobijete prvu boju, pa onda počnite sa uljima.

Jedno od najboljih ulja za brže tamnjenje je svakako ulje od lješnika. Sadrži vitamin E i koža ga brže upija, nego što je slučaj sa drugim uljima.

Kokosovo ulje se preporučuje prvenstveno onima sa osjetljivom kožom, koji žele da što brže dobiju bronzanu boju. Druga ulja, čak, mogu pogoršati stanje kože kod ovih osoba.

Poznato nam je, naravno, da maslinovo ulje dobro djeluje kada je u pitanju brže tamnjenje. Novi super trik je da ga pomiješate sa malo čistog soka od šargarepe za tamniji ten i tinkturom joda, da biste spriječili eventualne opekotine.

Ulje avkoada se preporučuje onima sa suvom kožom, dok ulje od pšeničnih klica može da ublaži posledice sunčanja poput bora, linija na koži ili problema sa pigmentacijom.

Ekstrakti zelenog čaja su, ipak, najbolji u sprečavanju opekotina od sunca. Omekšavaju kožu, pored boje, koju, jednim dijelom, zahvaljujući njemu dobijate, on vas štiti od šetetnih efekata UV zraka. Najbolje bi bilo da ga miješate sa nekim od navedenih ulja za najbolji efekat.

 

vest-online.com

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Paradajz

RECEPT
DANA

Slatka pileća marinada

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.