Ove savjete za ljepotu nikako nemojte da poslušate

Predstavljamo vam deset savjeta za ljepotu koji se mogu pronađi u raznim časopisima i na internetu, a koje ne bi trebalo da poslušate ni pod razno, čak ni u slučaju da dolaze od stručnjaka za ljepotu.

Ove savjete za ljepotu nikako nemojte da poslušate

Savjet 1: Sjaj za usne možete koristiti kao sjaj za oči

Bez obzira kako dobro izgledali, ljepljivi kapci jednostavno ne mogu biti privlačni. Osim toga, sjajevi za usne najčešće imaju pink i  narandžaste nijanse; ko uopšte može dobro da izgleda sa ljepljivim pink kapcima?


Savjet 2: Podočnjake možete maskirati debelim slojem podloge

Na crvenom tepihu često možemo vidjeti zvijezde koje slušaju ovaj užasni savjet: pokušavaju da maskiraju tamne podočnjake nanošenjem debelog sloja presvijetlog korektora ispod očiju. Rješenje: mala količina zelene podloge i podloge u prahu odlično se slažu. Samo ne zaboravite da ih dobro pomiješate da bi se boje utopile jedna u drugu!


Savjet 3: Određeni proizvodi za njegu kose mogu da poprave rascvjetane krajeve

Vjerujemo da ste čuli reklamne poruke zvučnih brendova koje vam poručuju da će baš taj proizvod oporaviti ispucale krajeve na vašoj kosi. Za ispucale krajeve postoji samo jedno jedino rješenje: redovno šišanje.


Savjet 4: Aceton će vam pomoći da se riješite mitisera

Ovaj savjet nemojte poslušati ni pod razno. Prosto je nevjerovatno da bi neko i pokušao na lice da stavi toliko toksični preparat poput acetona. Dakle, ni slučajno nemojte aceton stavljati na kožu lica!!!


Savjet 5: Depilacija će biti manje bolna ako popijete ibuprofen prije tretmana

Preventivno uzimanje tablete za bolove neće učiniti depilaciju manje bolnom; naprotiv, ove tablete proređuju krv, a tada je veća mogućnost iritacije i povređivanja kože, a to ne želite, zar ne!?!


Savjet 6: Staru četkicu za zube koristite za piling usana

Zar možete i da zamislite da svoje nježne usne trljate alatkom koju ste koristili za skidanje naslaga sa zuba? Bolje izaberite nježni piling od šećera ili medicinski melem za ispucale usne.


Savjet 7: Uklanjanje malja sa lica čini ih gušćim

Kad bi ovo bilo tačno, nijedna žena se ne bi usudila da depilira nausnice. Zar žene treba da imaju maljavo lice poput muškaraca? Naravno da ne. Za uklanjanje malja sa lica koristite nježnu depilatornu kremu, koja je predviđena za lice, ili vosak, u zavisnosti od toga šta vašoj koži više prija. Naravno, nemojte ni pokušavati da koristite brijač koji će iziritirati kožu lica i napraviti više štete, nego koristi.


Savjet 8: Prije izlaganja suncu, kožu namažite bebi uljem

Bebi ulje će učiniti da koža na suncu prije potamni (u najvećem broju slučajeva i izgori), ali ovo nikako ne znači da treba da ga koristite da biste brže dobili ten kakav želite. Ova užasna ideja može dovesti do opasnih opekotina i kancera kože.


Savjet 9: Štipajte jagodice da bi postale idealno rumene

Da, znamo, koža se divno zarumeni nakon štipanja, ali nemojte ovo raditi na koži lica. Ako štipate kožu možete oštetiti kapilare, a da ne pominjemo da se masnoća sa prstiju prenosi na lice prilikom ove radnje.


Savjet 10: Prilikom odabira podloge koristite dlanove za testiranje nijanse

Stručnjaci za ljepotu bi se jednoglasno složili:  ko god da je odgovoran za ovaj savjet, trebalo bi mu oduzeti dozvolu da radi u industriji ljepote. Ne samo da je tekstura kože na dlanovima potpuno drugačija od one na licu, i boja je u potpuno drugačijoj nijansi. Dakle, veliko NE za ovaj savjet.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Engleske prženice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.