Loše navike zbog kojih se stvaraju bore

Opsesija mladošću navela je mnoge dame da bogatstvo bace na skupe kreme protiv bora i tretmane za zatezanje kože. Ali, to nije neophodno, dovoljno je samo da promijenite navike.

Loše navike zbog kojih se stvaraju bore

NEDAVNO istraživanje pokazalo je da zbog nezdravog stila života prosječna žena izgleda četiri godine starije nego što krštenica pokazuje. Opsesija mladošću navela je mnoge dame da bogatstvo bace na skupe kreme protiv bora i tretmane za zatezanje kože. Ali, to nije neophodno, dovoljno je samo da promijenite navike, tvrdi njujorški dermatolog Frančeska Fusko.

Prvo, ono što svi znamo - spavajte osam sati dnevno. Ali, nije svejedno kako. Za kožu bi bilo najbolje da spavate na leđima, a ako ne možete, mijenjajte strane. Kada ste samo na jednoj, rizikujete da vam se poslije nekoliko godina pojave bore zbog pritiska jastuka na lice. Suv vazduh je jedan od najvećih neprijatelja kože, pa uveče stavite mokar peškir na radijator kako prostorija ne bi izgubila vlažnost zbog toplote.

Kad šaljete SMS poruke, najbolje bi bilo da vam telefon bude u visini očiju kako biste izbjegli stvaranje linija na vratu od konstantnog gledanja nadole. Ne koristite slamčice za piće jer one ubrzavaju stvaranje bora oko usana. Izbjegavajte konjski rep, pogotovo jako zategnut jer dovodi do oštećenja i gubitka kose.

Prerano starenje uzrokuju i grubi peškiri, kao i nedostatak fizičke aktivnosti. Nosite naočare za sunce, čak i zimi da ne biste žmirkali i stvarali bore oko očiju. I svakog dana pojedite jednu šargarepu koja je odlična za kožu.

Novosti.rs

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lisnato tijesto

RECEPT
DANA

Pastrmka na ohridski način

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.