6 najboljih domaćih maski protiv mitisera

Složićete se da je san većine žena besprijekoran ten, koža bez akni, bora i mitisera. Često dajemo veliki novac na razne preparate za koje se na kraju ispostavi da nam ne pomognu i samo ih ređamo u toaletnom ormariću.

6 najboljih domaćih maski protiv mitisera

Predlažemo vam da siprobate neke od domaćih, prirodnih maski. Na taj način ćete zasigurno uštedjeti novac i nećete lice izlagati kozmetičkim preparatima koji često sadrže i štetne sastojke. 

Maska od limuna

Limun je jedan od najboljih prirodnih proizvoda protiv mitisera. U zavisnosti od sastojaka koje imate, možete isprobati sljedeće maske:

Limun i maslinovo ulje: Pomiješajte tri kapi maslinovog ulja sa par kapi svježeg soka od limuna te dobijenu mješavinu nanesite na zahvaćeno područje. Nakon pet do deset minuta isperite mlakom vodom. Za najbolje rezultate, masku nanosite svakodnevno.

Limun i šećer: Pomiješajte kašičicu šećera sa par kapi svježeg soka od limuna. Na taj način ćete dobiti odličan piling protiv mitesera. Nanesite ga na zahvaćeno područje i masirajte kružnim pokretima pet minuta. Isperite hladnom vodom.

Limun, jogurt i ovsene pahuljice: Pomiješajte dvije kašike jogurta sa petnaest grama ovsenih pahuljica i jednom kašikom svježeg soka od limuna. Masku nanesite na zahvaćeno područje i nakon 20 minuta isperite hladnom vodom.

U slučaju da ne želite da koristite maske protiv mitisera, jednostavno potopite nekoliko tufera u sok od limuna i nanesite ih na područje zahvaćeno miteserima. Nakon petnaest minuta lice isperite hladnom vodom.

Maska od grejpfruta

Grejpfrut je takođe prilično efikasan u eliminisanju mitesera. Pomiješajte kašiku ovsenih pahuljica i 60 ml svježeg soka od grejpfruta. Sastojke dobro izmiješajte i dobijenu masku nanesite na lice. Nakon petnaest minuta, lice isperite hladnom vodom. Masku nanosite jednom sedmično.

Maska od paradajza

Zahvaljujući sadržaju vitamina A i C i limunske kiseline, paradajz je odlično prirodno sredstvo za uklanjanje mitisera. Pomiješajte samljeveni paradajz sa avokadom i nanesite na lice. Nakon petnaest minuta, lice isperite hladnom vodom.

Maska od sode bikarbone

Pomiješajte sodu bikarbonu sa vodom i masku nanesite na lice. Nakon dvadeset minuta lice isperite hladnom vodom. Za najbolje rezultate, masku nanosite dva do tri puta sedmično.


Za ovih 6 maski mnoge dame kažu da su itekako djelotvorne. Doduše, i sami znate da su mitiseri rezultat proširenih pora i da se ponovo napune vrlo brzo, posebno ako kožu izlažemo prljavštini i zagađenom vazduhu. Zato je najbolja preventiva redovno čišćenje lica i njega.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Kad zagori pasulj...

RECEPT
DANA

Indijaneri

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.