Biorevitalizacija – savremeno uklanjanje tragova godina sa lica

Često se može čuti kako su godine samo broj, a sa razvojem dermatologije, posebno estetske, danas se više nego ikada može smatrati da je zaista i tako.

Kada je riječ o očuvanju mladalačkog izgleda kože najveći značaj ima redovna pravilna njega uz zdravu ishranu i izbjegavanje dugog izlaganja sunčevim zracima. Iako bi navedeno značajno doprinosilo očuvanju tonusa kože, svakako ne može zaustaviti prirodne procese starenja. Ovdje na scenu stupa nauka sa kontinuiranim inovacijama i na polju estetske dermatologije. Naravno, nije riječ o zaustavljaju procesa starenja koji najviše vidnih tragova ostavlja na koži, riječ je upravo u ublažavanju, ako ne i uklanjanju tragova koje su godine donijele.

Biorevitalizacija – savremeno uklanjanje tragova godina sa lica

Jedna od ovih savremenih tehnika je i tehnika biorevitazacije lica.

Zašto izabrati ovu tehniku?

Za razliku od estetske hirurgije, biorevitalizacija je neinvazivan metod koji je prvi izbor u mnogim centrima estetske medicine, kako u svijetu tako i kod nas. Pored uspješnosti u uklanjanju tragova starenja na licu, ovaj metod se koristi i kod drugih vrsta problema na koži lica. Ovaj tretman je pozat i pod nazivom biostimulacija koji jasnije otkriva efekte ovog postupka. U principu, pod kožu se ubacuje serum sačinjen od hijaluronske kiseline u najvećem dijelu, ali udio u serumu imaju i vitamini i amino kiseline. Ovaj serum djeluje na dubinsko podmlađivanje kože, ali iznutra. Značajno poboljšava metabolizam tkiva na licu što za posljedicu ima bolju hidrataciju kože i održavanje tonusa. Naime, sa godinama opada proizvodnja hijalurona u koži zbog čega dočazi do pada količin kologena, tonusa i elastičnosti kože. Cilj biorevitalizacije je upravo efikasna nadoknada potrebnih elemenata kako bi se održao mladalački izgled kože. Pritom je riječ o jednostavnom, efikasnom i bezbolnom postupku. Iako se ubrizgavanje seruma u dublje slojeve kože vrši injekcijama, nakon pažljivog čišćenja lica, zbog anestetika koji se koristi tom prilikom, postupak je prijatan i bezbolan. Za još bolji krajnji rezultat preporučuje se kofaktor koji podrazumijeva nanošenje specijalne maske za lice koja se posebno pravi i prilagođava obliku lica.

Efekti tretmana

Sam efekat tretmana je vidljiv odmah. Koža je odmah vidno zategnuta, blistava i obnovljena. U zavisnosti od tipa kože, efekti mogu trajati i do dvije godine. Za potuni efekat podmlađivanja preporučuje se da se u toku godine izvrši tretman 2 do 3 puta. Kao i svaka intrevencija koja se vrši injekcijama, za posljedicu može imati kratkotrajan period iritacije u vidu podliva, crvenila i blagog otoka. Sam oporavak nakon tretmana traje par dana tokom kojih se ne preporučuje šminkanje, masiranje lica kao i konzumiranje duvana i alkohola. Veoma je važno da se bar 7 dana poslije tretmana izbjegava sunčanje.

Biorevitalizacija se ne primjenjuje samo kao tretman podmlađivanja kože već je moguća njegova primjena na bilo kom dijelu kože na tijelu. Pored lica, najčešće se praktikuje na vratu gdje koža takođe vidno stari, dekolteu, nadlakticama, šakama, stomaku, butinama. Unutrašnja strana butina je često mjesto tretiranja.

Pun efekat tehnike koja se praktikuje zavisi od više faktora, kako od trenutnog stanja kože tako i od opšteg stanja organizma, pa bi bilo najbolje da se odluka koja tehnika bi bila adekvatna tipu kože i željenom efektu prepusti stručnom licu. Naravno, podjednako je važno da se isprate i savjeti o njezi kože poslie tretmana kako bi se postigao i održao željeni efekat.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Pileće bijelo meso biće sočno i meko...

RECEPT
DANA

Brze šnicle od krompira

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.