Napitak od kurkume i meda-moćan prirodni antibiotik

Antibiotici nisu uvijek rješenje za sve bolesti i infekcije. Antibiotici djeluju potpuno neselektivno i uništavaju i dobre i loše bakterije u našem tijelu. Ovo je posebno opasno za djecu, jer „dobre“ bakterije su od apsolutno vitalnog značaja za njihov razvoj imunog sistema.

Napitak od kurkume i meda-moćan prirodni antibiotik

Kako primjena antibiotika postaje sve više i više raširena među nama, mi postepeno uviđamo otpornost super bakterija sposobnih da izdrže osnovne antibiotike, a onda naše tijelo zahtijeva jače antibiotike. Dakle, umjesto da van ljekar propisuje lijek za svaku manju infekciju, isprobajte nevjerovatno jednostavan i prirodan antibiotik!

“Mješavina zlatnog meda”- recept: 

- Jedna supena kašika kurkume

- Sto grama sirovog organskog meda

Jednostavno sjedinite oba sastojka u teglu, dobro izmiješajte dok se kurkuma ravnomjerno ne rasporedi u sirovom organskom medu. Zatim zatvorite teglu.

Preporučuje se na prve znakove infekcije, uzimanje pola kašičice svakog sata prvog dana. Drugog dana uzimati kašičicu mješavine na svaka dva sata. Završite tretman treći dan tako što ćete uzimati tri puta na dan.

Sirovi organski med i kurkuma su nevjerovatni agensi protiv zapaljenja i pomoći će vašem tijelu da se bori protiv štetnih bakterija bez stravičnih efekata standardnih antibiotika.

Najbolje od svega, ovaj prirodni antibiotik ne oštećuje, vaš probavni sistem već pušta „dobre“ bakterije da žive.

Webtribune.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lisnato tijesto

RECEPT
DANA

Pastrmka na ohridski način

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.