Šta da radite kad ni dezodorans ne pomaže?

Prekomjerno znojenje, praćeno neprijatnim mirisom ispod pazuha, uprkos redovnoj higijeni i upotrebi dezodoransa, može da bude vrlo nezgodno.

Šta da radite kad ni dezodorans ne pomaže?

Prekomjerno znojenje, bez obzira na godišnje doba, praćeno neprijatnim mirisom ispod pazuha, uprkos redovnoj higijeni i upotrebi dezodoransa, može da bude vrlo nezgodno. Ipak, zahvaljujući blagodetima prirode i savjetima tradicionalne medicine, nije sve izgubljeno.

Jabukovo sirće djeluje kao prirodni dezodorans i uništava bakterije. Dovoljno je da natopite tupfer vate mješavinom sirćeta i vode u odnosu 2 prema 1, pa tim rastvorom prebrišete kritične djelove koji se znoje. Postupak ponavljajte uveče pred spavanje, sve dok neprijatan miris i znojenje ne prestanu.

Soda bikarbona je još jedno praktično i jeftino rješenje. Prstohvat sode bikarbone stavite u malo vode ili na vlažne prste pa time istrljajte pazuh. Kada se osuši, ostatak praha obrišite maramicom.

Limun je posebno efikasan kod pojačanog znojenja. Djeluje kao prirodni dezodorans, a njegova kisjelina takođe ubija bakterije. Limun treba isjeći na dvije polovine i svakom od njih istrljati pazušni prostor. Ostavite potom da tako odstoji 15 do 30 minuta, a zatim isperite hladnom vodom. Postupak ponavljajte najmanje jednom dnevno.

 

novosti.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Pileće bijelo meso biće sočno i meko...

RECEPT
DANA

Brze šnicle od krompira

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.