5 minuta laganog vježbanja za zdravu kičmu!

5 minuta laganog vježbanja za zdravu kičmu!

Ovaj set vježbi preporučuje se za prevenciju i liječenje problema sa kičmom, u cilju obnavljanja i očuvanja pokretljivosti kičmenog stuba, kao i za fiksaciju i jačanje intervertebralnih diskova.

Možete ih raditi svakodnevno kao jutarnju gimnastiku, ne uzima puno vremena, samo 5 minuta. Radeći ove vježbe, održaćete svoju kičmu fleksibilnom i elastičnom do starih dana. Vježbe se mogu raditi čak i u periodu lumbaga.

Ovaj kompleks vježbi više od 15 godina preporučuje i uspješno primjenjuje u svojoj praksi neurolog kijevskog regionalnog centra za sportsku medicinu A.N. Litvinenko. Konstantne vježbe za kičmu će stimulisati obnavljanje i jačanje pršljenova, učiniće vašu kičmu elastičnom, fleksibilnom i zdravom.

U slučaju da ste imali ozbiljnu povredu ili operaciju kičme, obavezno se konsultujte sa svojim ljekarom prije nego što počnete sa vježbanjem.

VIDEO: 5-minutne vježbe za zdravu kičmu – 7 vježbi po 7 puta

 

Nepoznato.net

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Toplo bijelo vino

RECEPT
DANA

Pita sa mesom i spanaćem

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.