Fejsbilding – vježbe za zatezanje mišića lica (video)

Lice često odaje godine, ali od danas, uz pomoć posebne tehnike nazvane fejsbilding, možete sami zategnuti mišiće na svom licu i učiniti da koža izgleda svježije i mlađe.

Fejsbilding – vježbe za zatezanje mišića lica (video)

Ova tehnika nije novi hir, već metoda koja datira od 60-ih godina prošlog vijeka kada ženama nisu u tolikoj mjeri bili na raspolaganju razni hemijski tretmani za zatezanje lica, već su mnogo više pažnje posvećivale ovoj vrsti «gimnastike», a kao rezultat su imale zategnuto lice, finih linija.

Da biste postigli i održali rezultate morate biti uporni, a učinak je brz i vidljiv, što će vam dodatno pomoći da istrajete.

Ovaj sistem vježbi morao bi se praktikovati pod nadzorom stručnjaka koji poznaju anatomiju i fiziologiju lica i stručnjaka iz domena neuropatologije, kako bi se izbjegle sve opasnosti i da ne bi došlo do pogrešnih poteza. Fejsbildingom se mogu umekšati crte i konture lica u cilju povećanja ili smanjenja obraza. Ove vježbe poboljšavaju tonus kože koja postaje glatka i svježa. Može se započeti pod nadzorom instruktora, a nakon dvije sedmice možete nastaviti sa vježbanjem kod kuće. Vježbe možete raditi dok perete suđe ili odjeću ili dok kuvate, radite na računaru ili stojite pred ogledalom. Metoda je učinkovita jednako koliko i botoks, s tim što nema sve njegove nedostatke. Tehnika je sigurna, a nema nus pojava. Može se primjenjivati i kod paralize facijalnog nerva ili drugih poremećaja mišića lica.

Od svih mišića lica mi koristimo tek desetinu i to u najvećoj mjeri uz obroke. Stalna pasivnost ostalih mišića dovodi do mišićne slabosti, lice se opušta i stari.


Evo nekoliko vježbi iz ovog sistema koje možete bezbjedno raditi kod kuće:

1. Gornju usnu pokrijte donjom, a onda se pokušajte nasmijati čitavim ustima. Ponovite ovu radnju nekoliko puta.

2. Pritiskajte bradu šakom, a onda pokušajte potpuno otvoriti usta. Na ovaj način ojačaćete mišiće u vratu i na bradi. Ponovite tri puta. Zatim široko otvorite usta i pokušajte da ih zatvorite tako što ćete šakom gurati bradu (opirite se ustima). Zadržite što je duže moguće. Ponovite ovu radnju tri puta.

3. Podignite jezik do nepca i jako pritisnite. Ova vježba zateže mišiće vrata i grkljana.

Ako ove vježbe kombinujete sa masažom i kozmetičkim tretmanima lica i vrata, učinak će biti još bolji i trajniji.

Evo i videa sa kompletnom rutinom fejsbildinga, u trajanju od 20 minuta.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.