Trikovi za brze jutarnje frizure – ubacite ih u svoju rutinu

Ah, opet taj alarm za ustanjanje! Ne postoji ništa bolje za dobro raspoloženje od mogućnosti da se ujutru bar malo posvetite sebi, pa da opušteno i lagano krenete u novi dan. I ne postoji ništa što može pokvariti to raspoloženje kao jutarnji alarm.

Trikovi za brze jutarnje frizure – ubacite ih u svoju rutinu

Naravno, svaka žena bi voljela da dan započne opuštajuće, uz dozu jutarnjih vježbi, zatim laganim pijuckanjem kafice i uljepšavanjem svog izgleda. Ali to, na žalost, često nije izvodljivo. Život jedne savremene žene je naprosto takav – često uveče kasno leže, pa ujutru teško ustaje i grabi svaki minut da sebi priušti još malo sna. Zato poslije nema dovoljno vremena da lagano započne dan, nego od ranog jutra kreće u jurnjavu sa realnošću. A o jutarnjem pravljenju frizure, koje je mnogim ženama pravi užitak, rijetko kad i da razmišlja.

Zato smo sigurni da će vam neki trikovi za brze jutarnje frizure dobro doći. Ako tražite način da sredite vašu frizuru bez da skratite spavanje, savjeti za jutarnje frizure koje vam dajemo u ovom tekstu će zasigurno ubrzati stvari. Ovo su najbolji načini da potrošite „minimalno vremena, uz minimalno truda“ za vašu lijepu frizuru na početku novog dana.

Brzo kovrdžanje

Ukoliko volite da je vaša kosa potpuno uvijena ili barem valovita, a nemate dovoljno vremena za uvijanje kose, (razumijemo vas, to bi značilo da se probudite dodatnih 45 minuta ranije ujutro), onda je ovo pravi trik za vas. Ubrzajte proces tako što ćete podići kosu u konjski rep koji ćete podijeliti na dva dijela. Potom uzmite uvijač ili peglu za kosu, te uvijte jedan pa drugi dio. Na ovaj način ćete dobiti lagane valove, koji super izgledaju, a za koje ne treba puno vremena, te pravljenje frizure ide puno brže nego pojedinačno uvijanje pramen po pramen.

Šampon za suvo pranje kose

Svi znamo da je šampon za suvo pranje spasilački proizvod za kosu ali zahtijeva vremena da se fino utrlja u tjeme tako da ne ostanu bijeli tragovi. Umjesto da čekate jutro, preporučujemo da suvi šampon nanesete uveče, prije nego što krenete na spavanje. U suštini, tjeme se najviše masti noću. Na ovaj način šampon će upiti višak masnoće dok vi budete spavali, a ujutro ćete se probuditi sa osvježenom i oživljenom kosom.

Prethodno uvijeni pramenovi

Ako ste ljubitelj uvijene kose i ekstenzija, ovaj trik je pravi za vas. Jednostavno uvijte ekstenzije noć prije, te ih odložite negdje da se frizura ne pokvari. Kada se probudite, sve što trebate jeste da umetnete ekstenzije u kosu. Vještačka kosa duže ostaje uvijena, tako da svoje ekstenzije možete iskoristiti nekoliko puta prije nego ih opet uvijete.

Na pola svezana kosa

Imate momente kada vam kosa ne stoji dobro puštena, ali ni kad je pokupite u rep ne izgleda puno bolje. Međutim, neuredan, na pola svezan rep je idealna frizura ovih dana. Pokupite gornji dio kose, te ga umotajte u punđu. Ovo posebno djeluje na kosi drugog ili trećeg dana nakon pranja, kada se ona malo izmasti, i pomoći će da se kosa bolje drži i da ima bolju teksturu.

Niska punđa s pramenovima koji uokviruju lice

Klasičan i elegantan stil kose, uz samo mrvicu napora, je niska punđa, savršena za ona jutra u kojima imate ekstremno malo vremena. Sve što treba jeste da pokupite kosu u punđu, pri dnu glave, a naprijed da ostavite nekoliko pramenova da biste dodali notu nježnosti vašoj frizuri. Ukoliko želite, možete i da uvijete pramenove koje ste ostavili van punđe, nakon čega ste spremni da zgrabite torbu i idete.

Volumenizirani konjski rep

Žudite za volumeniziranim, neurednim konjskim repom ali nemate dovoljno kose ili ne želite da trošite vrijeme na tapiranje silnih pramenova? Tajna je u tome da svežete dva repa umjesto jednog.  Podijelite kosu na dva dijela vodoravno, te donji dio svežite u visoki rep. Zatim uradite isto s gornjim dijelom tačno iznad njega. Primijetićete da se čak ne može ni rjeći da postoje dva različita konjska repa;  vaša kosa će samo izgledati podignuto i ekstra volumenizirano.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da bijeli luk sačuvate od klijanja...

RECEPT
DANA

 Pržene ćuftice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.