Greške u šminkanju zbog kojih ćete izgledati starije i nekoliko godina

Mnoge žene nemaju naviku da popravljaju šminku tokom dana. Po iskustvu stručnjaka razmazana maskara i kreon, ili puder koji se tek po negdje nazire, je mnogo gora opcija nego da uopšte ne nosite "make up".

Greške u šminkanju zbog kojih ćete izgledati starije i nekoliko godina

Postoje određene rutine kojih bi trebalo da se odreknete ukoliko ne želite da doživite totalne make up katastrofe tokom dana.

Mnoge žene koriste teške, tamne ruževe s hladnim podtonovima, a takvi ruževi, sem što vizuelno smanjuju usne i ostavljaju utisak “hladnoće”, mogu uvijek da naprave problem.

Ukoliko se ipak odlučite za tamnije ruževe, predlažemo da često vadite ogledalce iz torbice kako biste pogledale da li vam se dio ruža razmazuje po zubima.

Da ne pričamo o mat tamnim nijansama koje mogu toliko da isuše usne da se, pri krajevima usana, nagomilavaju ostaci ruža i vaše isušene kože.

Gledajte da mat tamni ruževi budu što kremastije teksture prije nego što se “pretvore” u mat i obavezno stavite balzam ili masnu kremu prije nego što nanesete ovakav ruž.

Pudera u prahu se posebno čuvajte! Pogrešna nijansa ili nepravilno nanošenje mogu da donesu rezultat naglašavanja pogrešnih linija na vašem licu. Obavezno nanosite puder u prahu velikom četkom i na što veću površinu. Radije se odlučite za puder u kamenu, ali u svakom slučaju nikako nemojte da eksperimentišete sa tonovima. Zapamtite: Vaš prirodni ten neka bude orjentacija za boju vašeg pudera!

Čuvena tema u poslednje vrijeme su – obrve! Ne želite da vas ismejavaju po društvenim mrežama, zar ne? Sve obrve koje su pretamne ili pretjerano naglašene izgledaju neprirodno i privlače pažnju. Uvijek koristite olovku u boji vaših prirodnih obrva ili koju nijansu gore – dolje, u zavisnosti od boje vaše kose.

Savjet za kraj

Nosite uvek sa sobom maramice za šminku i najnužnije proizvode kako biste željeni izgled mogli da održavate tokom cijelog dana.

 

lepotaizdravlje.com

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Toplo bijelo vino

RECEPT
DANA

Pita sa mesom i spanaćem

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.