Koja boja kose vam najbolje pristaje

Piše : Duška, frizerski salon Pelos (Podgorica)

Koja boja kose vam najbolje pristaje

Vrlo je važno za kosu izabrati boju koja vam najbolje pristaje jer ćete odmah izgledati bolje, a kosa bogatije i sjajnije. Sami možete isprobati više boja, ali najbolje bi bilo prepustiti se u ruke profesionalnom frizeru koji će kosu lijepo nijansirati.

Prema stereotipima, plavušama pripisuju mladenačku vitalnost. Brinete doživljavamo kao žene kojima možemo vjerovati, crvenokose su one koje uvijek moraju biti u centru pažnje.

U kojoj biste se boji vi najbolje osjećali? 

Brinete – Sve koje žele smeđu boju kose moraju unaprijed imati na umu da kosi trebaju prilagoditi i boju tena. Ako ste blijedi, uz tamno smeđu boju kose izgledaćete isprano i bolesno.

Crvenokose – Ako idete na poslovni sastanak ili razgovor za posao kosu svežite u konjski rep da bi ste izgledali ozbiljnije. Za večernje izlaske izaberite neukroćene uvojke i svi će se zasigurno okrenuti za vama.

Plavuše – Plava boja dobro pristaje osobama koje imaju svijetle oči i ten. Ako se odlučite za plavu boju, frizera biste trebali vrlo često viđati jer ispucali i isušeni plavi vrhovi ostavljaju „jeftin“ utisak. Takođe, plava boja ima jako puno nijansi pa se odlučite za onu koja vam najbolje odgovara. I kod izbora nijanse poslušajte stručni savjet frizera.

Crnke – Ova boja dobro pristaje samo osobama koje imaju taman ten ili im je crna prirodna boja.

Ako želite znati koji vam ton – pepeljasti ili zlatni – bolje pristaje, oko lica omotajte plavi ili narandžasti šal. Ako vam se više sviđa plavi, birajte pepeljaste tonove, a ako vam bolje pristaje narandžasti, birajte zlatne tonove.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Kad zagori pasulj...

RECEPT
DANA

Indijaneri

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.