Uradi sama: Fiksator za šminku – Dugotrajniji make up

Svakodnevna izloženost visokim temperaturama predstavlja otežavajuću okolnost u vašoj namjeri da vam šminka koju ste nanijeli na lice dugo traje. Pomoć u ovoj situaciji može vam pružiti fiksator za šminku.

Uradi sama: Fiksator za šminku – Dugotrajniji make up

Na vrućini, šminka se često rastopi, a onda i lako razmaže i izgubi prvobitnu, odnosno željenu formu. Pa umjesto da vas učini ljepšim, može doprinijeti tome da izgledate umorno ili čak nedovoljno uredno.

Fiksator za šminku je sprej, koji nakon što se našminkate, naprskate na lice i koji obezbjeđuje da šminka bude fiksirana i da duže traje.

Kako da sami napravite fiksator za šminku?

Da biste sami napravili fiksator za šminku, potrebno vam je vrlo malo vremena i samo nekoliko sasvim jednostavnih koraka.


Za početak, pripremite sljedeće sastojke:

  • Destilovanu vodu
  • Biljni glicerin
  • Bočicu sa pumpicom za raspršivanje.

Način pripreme fiksatora za šminku:

U bočicu sa pumpicom za raspršivanje sipajte destilovanu vodu i biljni glicerin i to u mjeri da bude dvije trećine destilovane vode i jedna trećina biljnog glicerina. Sadržaj samo dobro promućkajte i vaš fiksator za šminku biće gotov i spreman da ga koristite. Vaš make up će dugo biti postojan i svjež.

Napomena:

Ovakav fiksator za šminku, moguće je koristiti oko dvije nedjelje. To je vremenski period u kome su sastojci svježi i u kome imaju maksimalnu moć djelovanja. Zato, obratite pažnju na količinu fiksatora koja vam je potrebna u tom periodu. Nemojte praviti količinu koju za dvije nedjelje nećete stići da upotrijebite.

Ono što može produžiti trajnost ovog fiksatora za šminku, jeste svježe iscijeđen sok od listova aloe vere. Zato, ukoliko imate pristup ovoj biljci, umjesto destilovane vode upotrebite svjež sok iz njenih listova i pomiješajte ga u istoj razmjeri i na isti način sa biljnim glicerinom. Ukoliko upotrebite sok iz listova aloe vere, vaš fiksator za šminku imaće dodatno dejstvo prilikom upotrebe. Osvježavaće vašu kožu i doprinijeće iscjeljivanju eventualnih akni i bubuljica na koži.

Koliko često je potrebno upotrebiti fiksator za šminku?

Fiksator za šminku, potrebno je upotrijebiti svaki put neposredno nakon završavanja nanošenja šminke na lice. Obzirom da on nema apsolutno nikakvo štetno djelovanje na kožu, postupak nanošenja možete ponoviti i više puta tokom dana ukoliko ste, recimo, popravljali šminku ili ukoliko ste poželjeli da se osvježite, a niste u prilici da se umijete, kako ne biste pokvarili šminku.

Uživajte u šminki koja traje cijeli dan uz pomoć svog prirodnog fiksatora za šminku.

 

lepotica.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Kad zagori pasulj...

RECEPT
DANA

Indijaneri

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.