Kako da pravilno isfenirate šiške

Svi obožavamo šiške prvih nedjelju dana poslije izlaska iz salona, a onda postaju prava muka. U njih treba uložiti više truda nego u stilizovanje cijele kose jer se uvijaju, štrče, izgledaju naelektrisano ili se dijele na sredini. Sve se to može izbjeći dobrim feniranjem pa vam donosimo nekoliko savjeta frizerke Kristin Es.

Kako da pravilno isfenirate šiške

1. PRONAĐITE DOBRU ČETKU
Šiške zahtijevaju kvalitetnu i čvrstu četku pa uložite u ovaj mali "alat" koji će vam i te kako olakšati život.

2. PRAVILNO IH PROSUŠITE
Šiške treba za početak prosušiti feniranjem odozgo prema dole, kako bi vazduh iz fena išao niz dlake te ih tako zaglađivao.

3. SMANJITE DOŽIVLJAJ S PROIZVODIMA ZA KOSU
Djevojke često pokušavaju da ukrote šiške voskom, gelom i lakom za kosu, ali rezultat su "rezanci" koji neprivlačno vise niz čelo. Šiške dobro isfenirajte i eventualno blago poprskajte lakom iz udaljenosti od tridesetak centimetara.

4. FENIRATE SE U JEDNOM SMJERU? POGREŠNO!
Šiške fenirajte u svim smerovima kako bi im omogućila fleksibilnost. Pomeraće se tokom dana pa je važno da lijepo padaju. Fenirajte ulevo pa udesno pa prema dole. I to ponavljajte sve dok se dobro ne osuše, savjetuje Kristin.Index.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Džigerica ce biti mekša i ukusnija...

RECEPT
DANA

Teletina u sosu s kajmakom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.