Još nekoliko odličnih profi savjeta

Donosimo vam savjete za šminkanje koje su otkrili profesionalni šminkeri zaduženi za najveće zvijezde Holivuda. Pogledajte šta vam pripremili ovog puta.

Još nekoliko odličnih profi savjeta

1. Obuzdajte obrve

I slavnima se desi da se zaigraju sa pincetom. Rezultat? Istanjen i nepravilan oblik obrva. Anastasija, omiljena kozmetičarka Riz Viterspun i Šarliz Teron, koristi vosak za fazoniranje. Bitno je samo da bude providan kako biste lakše fazonirale lukove.

2. Tajna je u sunđeru

Većina profesionalnih šminkera voli da nanosi puder uz pomoć vlažnog makeup sunđera. Oni donekle "razrjeđuju“ tečni i puder u kremi, jer tako bolje priliježe na kožu. Mali ekstra savjet: što je voda toplija to se puder lakše nanosi.

3. Tek dodir karmina

Kada slavna šminkerka Pet Mekgrat želi da kreira seksi efekat na usnama koristi se prstima kako bi utapkala tamnoroze karmin u usne.

4. Maske za "topljenje"

Makeup umjetnici obično prije šminkanja pripreme lice svojih klijenata nekom hranljivom maskom kako bi što više sijalo. Jedna od njih, Efrat, koja radi sa En Hetavej, kaže da, prije nego što je nanese, masku zagrije fenom. „Toplota pomaže da vlaga prodre duboko u kožu“, njeno je objašnjenje.

5. Jednostavne alatke

Koliko god bili dobro opremljeni i profesionalci ne mogu da odole praktičnim i jednostavnim pomagalima. Štapići za uši (ali oni sa vrhom u špic) savršen su način da uklonite razmazanu šminku oko očiju, a da pri tom ne uklonite ostatak makeup-a.

6. Profesionalne prečice

Na revijama i snimanjima editorijala, šminkeri mogu da pređu „kilometre“ idući od jednog do drugog modela. Da bi skratili postupak i ubrzali proces šminkanja, služe se raznim trikovima. Tako, na primjer, na drugu stranu pakovanja kompaktnog pudera natapkaju malo korektora, pa dobiju paletu koju je lako nositi i njome rukovati. Nemojte koristiti previše kremasti korektor i izbjegavajte ivice kako vam se cijelo pakovanje ne bi uprljalo usled eventualnog curenja.

7. Zaronite četkicu

Da li ste se ikada zapitali kako to da slavne glumice/pjevačice/modeli na očima uvijek imaju intenzivnu sjenku ili ajlajner, a vaš makeup, koliko god se trudili, uvijek izgleda nekako bledunjavo?! Kako to i same da postignete otkrivam vam Pet Mekgrat: navlažite četkicu kojom nanosite sjenku i boja će biti intenzivnija i postojanija.

 

vesti-online.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da bijeli luk sačuvate od klijanja...

RECEPT
DANA

 Pržene ćuftice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.