5 grešaka koje pravimo pri uljepšavanju

5 grešaka koje pravimo pri uljepšavanju

Žene su danas preplavljene savjetima o ljepoti i u tom vrtlogu informacija vrlo lako se može desiti da se zanemare upravo oni savjeti koji mogu biti i te kako korisni. Tokom svakodnevnog uljepšavanja, svi pravimo odredjene greške za koje mislimo da ne mogu da nam štete, a one ustvari i te kako mogu da nam to uljepšavanje otežaju.

Izdvojili smo nekoliko bjuti grešaka, kao i savjete kako da ih popravite.

1. Regenerator za kosu nanosimo cijelom dužinom kose od korijena do vrhova.

Zašto je greška? Regenerator nije šampon za kosu i ne treba da se koristi na isti način. Ako uvijek stavljate regenerator na cijelu kosu, tjeme će akumulirati “ostatke”, zbog kojih će vaša kosa izgledati “spljošteno”. Drugi problem je što će vam se kosa brže mastiti, pa ćete morati češće da je perete, pogotovo ako imate meku kosu. Ako žene sa kovrdžavom kosom koriste regenerator cijelom dužinom, može se desiti da lokne izgube svoju formu u blizini korijena.   
Savjet: Nanesite regenerator samo na dio kose ispod ušiju. Na ovaj način ćete sačuvati volumen, a osim toga i uštedjeti novac.

2. Dijelimo šminku sa drugaricama

Zašto je greška? Odgovor je jednostavan- razmjenom šminke, razmjenjujete i bakterije i viruse. Treba da ste zaštitnički nastrojeni prema vašoj maskari, olovkama za oči i karminima. Ukoliko ih pozajmite drugarici, vrlo lako možete da završite sa infekcijom, upaljenim okom ili herpesom na usnama. Preko maskare ili olovke za oči možete da se zarazite konjunktivitisom, koji se manifestuje crvenilom beonjače. Iako vaša prijateljica nema simptome konjunktivitisa, ne znači da ga nema i da do upale neće doći. Razmjenjivanje karmina sa drugaricom koja ima virus herpes simplex, može dovesti do toga da i vi dobijete virus. Ni u ovom slučaju nije neophodno da se na njenim usnama vide mjehurići da biste vi nastradali.
Savjet: Sa svojom prijateljicom možete da dijelite tajne, ali kako kaže i svaki dermatolog, nikada ne treba da dijelite šminku. Ukoliko niste mogli da se izvučete i morali ste da pozajmite šminku prijateljici, preporučuje se da ga prvom prilikom dobro “očistite”. Ako se radi o olovci za oči, jednostavno je naoštrite. Ukoliko je u pitanju sjenka za oči ili karmin, uzmite papirnu maramicu i s njom lagano očistite površinu.

3. Prskamo se parfemom tačno prije izlaska iz kuće.

Zašto je greška? Budite oprezni, jer ako se naprskate parfemom onda kada ste potpuno dotjerani, dio može da završi i na odjeći. Ne samo da parfem može da ostavi tragove na odjeći, nego može da promijeni i svoj miris u neprijatan. Parfemi su uglavnom formulisani da se nanose samo na kožu, a ne nabilo koju vrstu tkanine.
Savjet: Prije nego što se obučete, nanesite malo parfema na pulsirajuće tačke- zglobovi na rukama, iza uha, kao i donji dio vrata. I nikako ne trljajte zglobove ruku jedan od drugi nakon nanošenja parfema.

4. Nanosimo puder bez da sačekamo da se hidrantna krema osuši.

Zašto je greška? Nanošenje pudera na lice na kojem je neosušena krema, može da izazove fleke, zato što puder na nekim mjestima može da bude razrijedjen, a na nekima intenzivniji.
Savjet: Po nanošenju hidrantne kreme, sačekajte barem jednu minutu prije nanošenja pudera. Ako baš nemate vremena, uzmite tanki sloj papirne maramice i nježno pritisnite na lice kako bi upila kremu, a onda nastavite sa šminkanjem.

5. Dok čupkamo obrve, stojimo previše blizu ogledalu.

Zašto je greška? Kada stojite previše blizu ogledalu, koncentrišete se na svaku dlačicu posebno, umjesto na kompletan oblik obrva, pa kao rezultat toga, velika je vjerovatnoća da ćete počupati i više nego što je potrebno.
Savjet: Dok oblikujete obrve, treba da gledate cijelo lice, kako biste oblik prilagodili ostalim crtama lica. Zato je najbolje da ovo ne radite gledajući se u ogledalo-povećalo, nego ispred običnog ogledala u svijetloj prostoriji. Poslije čupkanja svake druge dlačice, odmaknite se od ogledala da vidite kako napreduje oblikovanje, kao i da ne pretjerate sa čupkanjem.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Jelenska koža

RECEPT
DANA

Zapečena junetina sa makaronama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.