Evo kako možete jednostavno ispraviti kosu bez prese i feniranja!

Ispravljanje kose, kao i njeno kovrdžanje, obično podrazumijeva korišćenje nekog izvora toplote. Najčešće je to presa/pregla za kosu koja, ako je često koristite i ukoliko nije neka baš kvalitetna, može itekako da ošteti vašu kosu i upropasti njenu ljepotu.

Evo kako možete jednostavno ispraviti kosu bez prese i feniranja!

Vreli vazduh i četka koja je obično pravljena od plastike i vještačke dlake imaju ogotovo isti efekat kao presa. Zato je najbolje da kosu ostavite onakvom kakvu ju je majka priroda dala ili da probate sa alternativnim metodama ispravljanja koje ne podrazumijevaju jak izvor toplote.

Hladno feniranje

Operite kosu na uobičajen način. Koristite šampon za ravnu kosu i nanesite nešto više balzama i ostavite da duže djeluje na kosi. Sam balzam će učiniti da vam se kosa malo ispravi. Nakon toga nježno posušite kosu peškirom. Nemojte je trljati jer se tako čupa i oštećuje, već je samo umotajte u peškir i ostavite da peškir upije vlagu. Nanesite serum za ispravljanje kose, ukoliko ga imate. Oni vam mogu biti od pomoći. Ako nemate ovaj serum, možete koristiti balzam koji se ne ispira ili neki drugi leave-in proizvod za kosu. Upalite fen na najhladniji vazduh i počnite da sušite kosu dio po dio. Usput koristeći ravnu četku, raščešljavajte. Sušenje će duže trajati, ali ćete sigurno dobiti željeni efekat. Na suvu kosu takođe možete nanijeti serum protiv kovrdžanja i tako zapečatiti cijeli proces.

NAPOMENA: Hladno feniranje koristite samo ljeti!

Vikleri

Koliko god zvučalo kontradiktorno, vikleri su odličan način da ispravite kosu.  Operite kosu na način koji smo naveli u prethodnom uputstvu. Kada ste blago prosušili kosu navijte je pramen po pramen na viklere - što veći to bolji! Uvijajte kosu prema unutra (ka tjemenu). Obratite pažnju da kosa bude vlažna tokom cijelog procesa. Ukoliko se neki dio osušio, pokvasite ga. Na svaki pramen, dok je još umotan u vikler, nanesite pjenu za kosu. Držite viklere na kosi sve dok se ne osuši. Ukoliko želite da ubrzate proces, možete iskoristiti fen, ali namjestite ga na što nižu temperaturu. Na kraju skinite viklere i dobro išćešljajte kosu.

Hemijsko ispravljanje

Ovo je metoda koja je postala sve češća. Čule ste za brazilsko ispravljanje kose? Slična je stavljanju mini-vala, tj. koristi se slična hemija, ali umjesto da dobijete trajne lokne, dobićete trajno ispravljenu kosu. Trajaće sve dok vam kosa ne izraste, pa ostanete sa gornjim dijelom prirodnim, a donjim ispravljenim.  Ipak, imajte u vidu da ovakvo ispravljanje kose nije preporučljivo ako imate farbanu ili oštećenu kosu i da od pomenutih metoda NAJVIŠE oštećuje kosu. 

Autor: J.B.
Izvor: Cosmopolitan.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako vam jelo prigori prilikom kuvanja...

RECEPT
DANA

Kajgana iz rerne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.