Kako da savršeno nanesete ajlajner

Šminkanje krije mnoge zamke, a ako niste sigurni kako da ih izbjegnete, one će se događati često. Nanošenje ajlajnera jedan je od najtežih poteza u šminkanju, a mi ćemo vam pokazati kako da izbjegnete najčešće greške.

Kako da savršeno nanesete ajlajner

Prilikom stavljanja ajlajnera velika je vjerovatnoća da ćete napraviti pogrešan potez i dobiti potpuno suprotan izgled on onog koji ste htjeli da postignete. Pored mirne ruke i strpljenja, potrebno je iskustvo.

Ako ste do sada izbjegavali ajlajner jer niste znali da ga nanesete, a ipak želite da imate tu crtu na očima koja čini čuda, ovo je pravi tekst za vas. Mnoge žene izbjegavaju ajlajner jer im je stavljanje oduzima previše vremena, ali one ne znaju tajne njegovog savršenog nanošenja.

Prije nego krenete sa šminkanjem, duboko udahnite i naoružajte se strpljenjem. Mirne ruke preduslov su za uspješno nanošenje ajlajnera. Prije ajlajnera stavite puder i pravilno ga rasporedite po licu, ali pazite da ga ravnomjern nanesete tako da se ne vidi ivica između lica i vrata. Boja pudera mora biti slična vašoj prirodnoj boji kože kako ne biste postigli neprirodni izgled.

Kada završite sa puderom, posvetite se očima. Uzmite ajlajner i napravite tanku liniju od unutrašnjeg ugla oka prema spoljnjem. Pazite da vam linija ide malo prema gore.

Nakon prve linije uzmite ponovo četkicu i krenite po istoj crti koju ste već napravili, a kada dođete do kraja ispunite dio koji se nalazi na ivici oka. Ovako ćete dobiti željeni mačkasti pogled koji ostavlja bez daha.

Prije nego završite sa šminkanjem provjerite je li linija neisprekidana. Ako je potrebno, pređite još jednom preko nacrtane linije. Na kraju ćete sigurno biti zadovoljni svojim izgledom.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ovo ih ubija na mrtvo

RECEPT
DANA

Kroketi sa šunkom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.