Koji model baletanki najbolje odgovara vašem stopalu?

Ugodna, ravna obuća, najčešće napravljena od mekane kože u potpunosti nas je osvojila prije nekoliko sezona. Lako se kombinuje, ugodna je za nošenje, a predstavlja pravi modni začin svakog stila. I ovo je proljeće u znaku ove kraljice obuće. Za početak naučite ovo…

Koji model baletanki najbolje odgovara vašem stopalu?

Baletanke su nastale kao redizajnirane baletne papuče za svakodnevno nošenje. U suštini, one su napravljene od mekane kože u potpunosti s uloškom koji se lako mijenja i održava. Postoji nekoliko modela baletanki koje mogu biti pliće, dublje, sa gumicom ili bez nje.

Ako imate šira stopala odaberite 'dublje' baletanke bez gumice. U ovakvom modelu će noga optički izgledati uže, a rub bez gumice će spriječiti 'bubrenje' noge u cipelama nakon cjelodnevnog nošenja.

Uska i duguljasta stopala izgledati će šire u modelu baletanki s gumicom.

Veliko stopalo optički skratite ukrasima na prednjem dijelu baletanki. Dopušteno je sve: mašne, pločice, perlice…

Ako imate manje stopalo, optički ga povećajte punom petom na baletankama i četvrtastim vrhom.

Moć stilizovanja

Nije svejedno kakav ćete model baletanki obuti. Modeli napravljeni od lakirane kože savršeno pristaju uz strogi formalni look, baletanke od brušene kože idealne su za sve dnevne kombinacije- od poslovnih do casual, baletanke s ukrasima kao što su cirkoni, perlice, kamenčići idealni su za izlaske i jednostavne kombinacije za posao. Sportske baletanke s bijelim đonom (poput patika) lijepo se kombinuju uz uske pantalone i tunike.

Kako uskladiti torbu i baletanke?

Torbe i baletanke mogu biti iste boje/druge nijanse iste boje ili istog stila. Na primjer, ako nosite bež odjevne kombinacije, začinite ih smeđim baletankama i zelenkastom torbom koja će biti od iste vrste kože kao što su baletanke.

 

        

 

Vecernji.hr/ŽSJ

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Bijeli luk sprječava truljenje voća

RECEPT
DANA

Krmenadle na ciganski način

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.