Modni mitovi koji su pogrešni

Neki su nam modni zakoni jednostavno utuvljeni u glavu, a ustvari baš i nemaju neku podlogu, naprotiv ...

Modni mitovi koji su pogrešni

Moda se mijenja, istina, ali neke su stvari bezvremenske, vole govoriti razni modni znalci. Međutim, među takve se stvari obično uvuku i razni mitovi koje bi trebalo što prije razbiti, jer ako ih se držite, izgledaćete lošije nego ako malo pažljivije odaberete što ćete da obučete.

Tako, naprimjer, jedan od mitova tvrdi da različiti uzorci ne smiju da se miješaju. To je možda bilo istina u doba naših majki, kad nije bilo tako velikog izbora i mogućnosti, pa krupni cvjetovi na suknji idu jako dobro s malim tačkicama na košulji. OK, morate paziti da birate istu paletu boja, kako ne bi izgledali kao klovn, ali da se smije, smije se.

Plava i crna se ne mogu kombinovati, takođu su govorili nekada. Sada to zvuči samo kao malo previše monotona kombinacija, kojoj nedostaje neki svjetlucavi detalj i vi ste spremni za izlazak.

Krupnije žene naročito su na meti mitova, pa im se tako preporučuje široka odjeća koja će, kao, prikriti njihovu bogatu figuru. Šipak! Izgledaćete kao da ste obukli šator koji vijori oko vašeg, i dalje bogatog, tijela. Zato, malo kraća i uža suknja i majica koje prate liniju tijela ili pantalone sa tanjim blejzerom biće apsolutno savršena kombinacija. 

Uz široku odjeću ide i zabrana vodoravnih pruga koje, jel', isto proširuju. I opet pogrešno. Tanje vodoravne pruge nježnih boja na majici s V izrezom izgledaće odlično.

Za kraj, malo modnih dodataka. Naime, ormani se pune raznoraznim cipelama kupljenim zbog torbice i torbi kupljenih zbog cipela. Pošto još uvijek ne postoje modni zakoni zbog čijeg se kršenja ide u modni zatvor, pažljivo uskladite paletu, recimo, tamnoplave sandale s torbicom boje karamele i opet možete napolje, a da vas modni žiri ne popljuje.

Ukratko, zaboravite na gluposti kojima su vam punili glavu i držite se svoje priče, nećete pogriješiti.

 

metro-portal 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Mirisno usisavanje

RECEPT
DANA

Punjeni francuski hljeb

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.