Japansko iscrtavanje obrva, tatto obrve ili puder tehnika - koju metodu izabrati?

Japansko iscrtavanje obrva, tatto obrve ili puder tehnika - koju metodu izabrati?

Ako želite da se probudite sa savršenim obrvama koje ne morate da dorađujete svakog jutra, onda sigurno znate za prednosti trajne šminke obrva. Trenutno je ova vrsta tretmana obrva u vrhu popularnosti, a postoje 3 različite tehnike koje se koriste u industriji – to su: klasična trajna šminka (tattoo obrve), microblading (japansko iscrtavanje) i ombre puder obrve. Ali, u čemu je razlika između ovih tehnika i koja najbolje odgovarati vašim obrvama?

Važno je da znate prednosti i mane svake tehnike trajne šminke obrva, kako biste se odlučili na onu koja će zadovoljiti potrebe vaših obrva i biti u skladu sa vašim stilom. Zato vam donosimo presjek karaktekstika sve tri tehnike na jednom mjestu!

TRAJNA ŠMINKA (KLASIČNE TATTOO OBRVE)

Najčešči termin za ovu vrstu obrva je permanent make-up ili mikropigmentacija. Za trajnu šminku obrva koristi se kozmetička tattoo mašinica koje nježno implantira pigment u kožu, koristeći više vrsta finih mikro i nano iglica. Razlikuje se od klasične tattoo mašinice po manjoj frekvenciji, što znači da se pigment usađuje bliže površini kože, u odnosu na tetovažu. Osećaj prilikom tretmana je neprijatan, ali nije previše bolan.

REZULTAT TEHNIKE

Tretman je pogodan za sve tipove kože, osim za stare istetovirane obrve sa jakim potonom. Rezultati tattoo obrva mogu trajati do nekoliko godina, u zavisnosti od tipa kože, njege i životnog stila. Imajte na umu da će nijansa unijetog pigmenta odmah nakon tretmana biti intenzivnija 2-3 tona, a da će nakon 5-7 dana nakon regeneracije kože doći do željene nijanse.

Ako prije svega tražite dugotrajnost trajne šminke obrva, ovo je metoda za vas. Ona daje jaku boju, precizan izgled i jednodimenzionalni efekat, tako da ako prefirirate nježnije prirodnije obrve, ovo nije najbolja metoda za vas.

MICROBLADING (JAPANSKO ISCRTAVANJE) OBRVA

Japansko iscrtavanje obrva je trenutno najpopularniji metod trajne šminke obrva. Takođe pripada tattoo porodici, što znači da se i ovdje pigment ubacuje pod kožu, s tom razlikom da se ovde koristi precizni ručni alat sa sječivima, umjesto mašinice. Ljepota japanske metode iscrtavanje obrva je u potezima koji imitiraju dlaku, tako da možete postići veoma fin hiper-realističan prikaz pojedinačnih dlačica u obrvi.

REZULTAT TEHNIKE

Kod japanskog iscrtavanja, tehničar precizno crta svaku pojedinačnu dlačicu, utiskujući je u sječivom u kožu, u smjeru u kome vaše dlačice inače rastu. Ova metoda je odlična čak i ako nemate svoje dlačice, jer veoma dobro imitira prirodnost. Kanalići koji se stvaraju sječivom u ovoj tehnici su bliži koži a sječiva se preciznija, u odnosu na tattoo tehniku. Ako želite prirodan izgled obrva koje ne izgledaju vještački – ovo je tehnika za vas.

Imajte na umu da masna koža i pojačano lučenje sebuma u T zoni utiču na brže nestajanje boje, ali optimalno je da microbalding obrve traju od 1-3 godine, što zavisi od mnogo faktora.

PUDER OBRVE (SENČENJE OBRVA)

Puder obrve su modernija metoda trajne šminke, jer se radi na površini kože – sloju epidermisa. Naziv tehnike opisuje njen efekat – rezultati su mnogo paperjastiji i puderastiji, sa ombre prelazom. Početak obrve je „blurovan“, zamagljen, a kraj obrve precizan i oštar.

REZULTAT TEHNIKE

Iglicom se apliciraju hiljade sitnih tačkica pigmenta, koji se postepeno nadogradjuje za jaču boju i definisan oblik na samom „repiću“ obrve. Ova tehnika daje utisak obrve koja je našminkana sjenkom za obrve. One djeluju prirodno, gušće i njegovano.

Pošto se puder obrve rade na maloj dubini, efekat je od 1-2 godine, što takodje zavisi od tipa kože i životnog stila. Ova tehnika pruža tretman bez bola, krvarenja, zarastanja i drugih posledica, za razliku od prethodne dvije metode. Zalečenje posle tretmana traje do 5 dana. Najbolji efekat daju onima koji žele potpuno prirodan izgled našminkanih obrva, bez grubih oštrih crta i prejakog pigmenta. Ova metoda je takođe odlična za zrelu kožu.

Ako niste fan trajnih metoda šminke obrva, predlažemo vam make-up za obrve brenda City Color, kojim lako možete definisati i popuniti oblik obrva.

 

lepotica.rs

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako vam jelo prigori prilikom kuvanja...

RECEPT
DANA

Kajgana iz rerne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.