Kako pravilno oblikovati obrve

Kako pravilno oblikovati obrve

Ništa ne uokviruje oči bolje nego savršeno oblikovane obrve! One trebaju pratiti prirodni luk tako da izgledaju homogeno, a ne kao ”mali trag sa repićem”.

Savjeti za pravilno oblikovanje obrva:
1. Kod oblikovanja obrva započnite čupanje dlačica od iznutra (bliže unutrašnjem luku nosa). Prislonite tanki kist ili štapić uz rub nozdrve preko suznog kanala do obrva. To je mjesto gdje obrva mora započeti. Sve izvan te linije počupajte (Slika ).

2. Najvišu tačku luka obrve odredićete tako da nađete centar zjenice. Prislonite štapić tako da on u odnosu na vaše lice prolazi dijagonalom dodirujući rub nozdrve i prolazeći po sredini zjenice i usana.

3. Završetak obrve odredite tako da štapić prislonite po sredini gornje usne, pa uz rub nozfrve i vanjskog ugla oka.

Prorijeđena područja na obrvama popunite sa korektorom za obrve.

Kako odabrati pravilnu boju za popunjavanje obrva? Boja mora biti malo svjetlija od vaše boje kose.

Kako zadržati obrve na svome mjestu? Možete koristiti gotove učvršćivače za obrve ili sa lakom za kosu možete poprskati četkicu za obrve i njome počešljati obrve.

 

Via: makeup-renata.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Bijelim košuljama, zavjesama i sl. vratićete bjelinu...

RECEPT
DANA

Fritata od tikvica

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.