5 joga položaja za elastičnost tijela, bolji san i opuštanje

Predstavljamo vam 5 joga položaja koji će vam pomoći da se osjećate opuštenije, spavate bolje, kao i da vaše telo postane elastičnije. Savjetujemo da se u svakoj pozi zadržite od pet do deset udaha i izdaha, dok u sjedećim pozama možete ostati i duže.

5 joga položaja za elastičnost tijela, bolji san i opuštanje

Položaj planina

Ova poza je osnova i polazna tačka za sve ostale. To je položaj dobrodošlice i spajanja sa disanjem.

Stanite uspravno sa spojenim nogama, spojenim palčevima i zatvorenih očiju. Ako ste nestabilni, možete i razdvojiti noge. Blago razmaknite ruke od tijela sa spojenim prstima i zatim opustite ruke.

Položaj dijete

Ovaj jednostavan pokret je nevjerovatno opuštajući i u njemu možete ostati i nekoliko minuta.

Koljena i stopala stavite na pod. Koljena blago razdvojte, a vrhovi prstiju stopala neka vam se dodiruju. Grudi naslonite na koljena, glavu na pod, a ruke ispružite ispred sebe.

Položaj pas

Pravi izazov za početnike, ali ovu pozu možete sebi olakšati tako što ćete napraviti veći razmak između nogu.

Razmaknite stopala manje od jednog metra, svom težinom se spustite na ruke, a kukove podignite gore. Ruke, ramena, kukovi, kao i noge trebalo bi da obrazuju ravnu liniju.

Položaj stolica

Ovaj položaj je odličan za zagrijavanje, a glavni efekat je jačanje nogu.

Spojite stopala, malo se spustite dolje i koljena namjestite kao da sjedate na stolicu, dok ruke podižete ka gore koliko možete.

Položaj drvo

Položaj koji jača samopouzdanje i fokusira um, a takođe u njemu vaša ravnoteža dolazi do izražaja.

Stanite na jednu nogu, a drugu podižite tako da stopalo stavite na unutrašnjost prve noge. Zatim ruke podižite gore i sastavite dlanove. Za balans možete koristiti zid tako što ćete se rukama ili leđima nasloniti na njega.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Kad zagori pasulj...

RECEPT
DANA

Indijaneri

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.