Neke činjenice o preparatima za mršavljenje

Neke činjenice o preparatima za mršavljenje

Svi oni koji vode bitku sa viškom kilograma sigurno su više puta poželjeli da postoji magična tabletica koja će im riješiti sve probleme. Mnoge reklame prozvoda multimilionskih kompanija tvrde da imaju upravo to. Otkrivamo vam istinu o raznim dodacima koji nam “pomažu” da smršamo.

Postoji nebrojeno mnogo suplemenata za mršavljenje, a tu spadaju razni čajevi, tablete, a odnedavno i magična čokolada koja nam pomaže da izgubimo kilograme. Svi ovi preparati rade na nekoliko načina: suzbijaju apetit, ubrzavaju metabolizam ili sprječavaju tijelo da apsorbuje masti koje unosimo. Evo nekoliko veoma bitnih činjenica koje treba da znate prije nego se upustite u kupovinu preparata za mršavljenje, piše lifepressmagazin

Biljni preparati

Gorka narandža se u ove svrhe koristi vijekovima na raznim stranama svijeta. Njenom konzumacijom na prirodan način tijelo otpušta hemikaliju sinefirn koja podiže energiju i suzbija apetit. Ova hemikalija s druge strane može imati i veoma štetne posljedice jer uzrokuje povišeni krvni pritisak koji sa sobom nosi mnogo rizičnih stanja.

 

Ekstrakt kaktusa

Budite oprezni

Nemojte misliti da je sve što se prodaje po apotekama bezbijedno i efektno. To je daleko od istine. Mnogi biljni suplementi koji se prodaju po apotekama nisu odobreni niti ispitani od državnih institucija koje se time bave, tako da u većini slučajeva mi ne znamo kakvo djelovanje ti proizvodi imaju. Posebno budite oprezni sa proizvodima stranog porijekla, onlajn i TV kupovinom.

Najsigurniji ćete biti ukoliko vam tablete za mršavljenje propiše vaš ljekar i to one ljekove koj snižavaju BMI, a za to ćete morati raditi testove koji će pokazati da li ima razloga za ovakve ljekove. Čak i ako vam ljekar da recept za ljekove ovakvog tipa obavezno se pridržavajte propisane doze jer u suprotnom može doći do mnogo komplikacija kao što su ubrzan rad srca , nesanica i mnogi drugi.

Uvijek se vraćamo na onu staru koju smo u našim člancima ponovili nebrojeno puta. Ako želimo kilograme izgubiti na zdrav način jedina opcija je zdrava i uravnotežena ishrana u kombinaciji sa fizičkom aktivnošću. Prečica nema.

Jedina mala tajna koju možete koristiti da ubrzate metabolizam od ranog jutra jeste kofein. Popijte na prazan želudac šolju crne kafe bez ikakvih dodataka i na taj način ubrzajte metabolizam.

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da se naočare ne zamagle...

RECEPT
DANA

Slana štrudla

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.