Moje iskustvo sa botoksom kose

Piše: Sandra Jojić

Pre dva dana sam prvi put u životu radila BOTOKS, ali ne lica već kose. Kao prvo, ovo nema veze sa botoksom, nikakve iglice se ne ubadaju u kosu ili kožu glave. Naziv je verovatno više marketinški trik.

Moje iskustvo sa botoksom kose
Tretman je potpuno siguran, ne sadrži nikakve štetne hemikalije. Veoma je bitno da shvatite da je Botoks kose kozmetički tretman za kosu koja pruža intenzivnu hidrataciju i obećava da će joj vratiti sjaj, popraviti oštećene vlasi i vratiti izgubljenu vlagu.
 
Botoks kose nije tretman kao keratin ili drugih hemijski postupci koji menjaju val kose i strukturu; naprotiv, botox kose služi kao alternativa za popravak štete uzrokovane hemijskim tretmanima.
Vrlo je važno razumeti da botoks kose neće proizvesti promenu u obliku kose, ali će poboljšati stanje vaše kose.
 
Ovo je mešavina proteina, ulja, kolagena, vitamina i prirodnih kiselina poput hijaluronske kiseline. Garantuje hidrataciju i negu kose spolja i iznutra. Pomaže u eliminaciji peruti i psorijaze.
 
Kosa postaje mekša, sjajnija i sprečava se dalje oštećenje vlasi. Sadrži bogatu formulu koja hrani već oštećenu strukturu vlasi i vraća je u normalno stanje.
 
Rekla bih da Botoks kose vrši jedan konstruktivan tretman i nema opasnosti od oštećenja poput nekih keratinskih tretmana koji u sebi sadrže previše proteina i formaldehida.
 
I kakvi su mi utisci? 
 
Botoks za kosu nije tretman koji obezbeđuje običnu hidtrataciju, već obmotava i učvrščuje dlaku, daje joj volumen. 
 
Kosa je složena po dužini, odignuta od temena (ima volumen), savršeno je čista. Lako se raščešljava i nekako je prirodna...Kao kad si bio dete, meka na dodir i sjajna. Sjaj je taj efekat koji se odmah uočava.
 
Botoks je odličan za sve koji imaju hemijski tretiranu kosu, za one kojima je kosa isušena od feniranja, pegle, figara...
 
Tretman se vrši u tri koraka.
 
 

Prvi korak: kosa se dubinski pere specijalnim šamponom namenjenim baš za ovu vrstu tretmana. Na mokru kosu se pomoću šprica (bez igle) nanosi ampula celom dužinom vlasišta.

Nakon nanošenja, tretman mora da odstoji najmanje pola sata. Nakon toga kosa se dobro ispere i nanosi se maska.
 


Nakon nekih 10-15 minuta, kosa se ispere i spremna je za feniranje.


Na ovoj slici se jasno vidi razlika od pre i posle tretmana.

Efekat bi trebalo da traje od 10 do 20 pranja kose, nakon toga se preporučuje ponavljanje Botoks tretmana.

Sa sigurnošću mogu da tvrdim da ću ja odraditi i naredni Botoks tretman, jer sam oduševljena efektom koji ima na moju kosu.

Ako hoćete da razmazite svoju kosu, da joj vratite sjaj i mekoću, obavezno uradite Botoks.

 

Mother.Woman.Queen

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da bijeli luk sačuvate od klijanja...

RECEPT
DANA

 Pržene ćuftice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.