Kancer dojke je izlječiv u 90% slučajeva - Pođi na kontrolu!

U Crnoj Gori je u toku kampanja Pođi na kontrolu koju organizuje NVO Brini o sebi, uz podršku agencije Vision Event. Cilj kampanje je buđenje svijesti kod žena o značaju preventivnih pregleda dojki i ginekoloških preventivnih pregleda, u cilju ranog otkrivanja karcinoma dojke i karcinoma na grliću materice. Glavni cilj kampanje je da se javnost informiše da je kancer dojke izlječiv u 90% slučajeva ako se otkrije na vrijeme, a jedini način da se otkrije u ranoj fazi jesu preventivni pregledi.

Kancer dojke je izlječiv u 90% slučajeva - Pođi na kontrolu!

U okviru kampanje Pođi na kontrolu omogućeni su preventivni pregledi po sniženim cijenama do 50 odsto, u saradnji sa privatnim ordinacijama širom Crne Gore. Namjera ove akcije jeste da se žene motivišu da obave pregled, naročito one koje zbog slabije platežne moći nemaju naviku da idu na preglede u privatne ordinacije, koje im omogućavaju brži i efikasniji proces preventivnih pregleda.

Ordinacije koje su omogućile ženama u Crnoj Gori da po povoljnijim uslovima obave preventivne kontrole u toku oktobra su:

-Ordinacija Natal (Podgorica) – ultrazvuk dojki, kolposkopija i papa test uz 50% popusta;
-Ordinacija HERA (Podgorica) – ultrazvuk dojki za prvih 20 žena po cijeni od 20 eura i kolposkopiski pregled po 50% nižoj cijeni u toku oktobra;
-Ars Medica (Podgorica) – 50% popusta na ginekološki pregled;
-Bolnica Codra (Podgorica) – ultrazvuk dojki po 50% nižoj cijeni;
-Poliklinika MedicusPlus (Podgorica) – 50% popusta na ultrazvuk dojki;
-Ginekološka ordinacija Gea Medical (Bar) - ginekološki pregled, videokolposkopija, papa test i određivanje grupe vaginalnog sekreta, za ukupnu cijenu od 25 eura;
-Ginekološka ordinacija Šoć (Podgorica) - popust od 50% na sve vrste ginekoloških usluga koje ordinacija pruža;
-Ordinacija Medan (Podgorica) - ultrazvuk dojki i kolposkopski pregled u pola cijene;
-Ginekološka ordinacija Vita Feminae (Kotor) - ginekološki pregled, kolposkopski pregled, citološki pregled - papa test i ultrazvučni pregled male karlice za ukupnu cijenu od 50 eura;
-Dr Rahović (Bijelo Polje) – 50% popusta na uslugu ultrazvuk dojki;
-Rezidencija zdravlja Kerber (Podgorica) - ultrazvuk dojki i kolposkopija u pola cijene;
-Mansa Medica (Tivat) – ultrazvuk dojki za 50% nižu cijenu;
-Esculap (Bar) – 50% popusta na ultrazvuk dojki, ginekološki pregled, papa test i kolposkopiju
-Consilium (Budva) – 50% popusta na uslugu ultrazvuk dojki;
-NMR centar za radiološku dijagnostiku Hipokrat (Podgorica) - popust od 25 % na magnetnu rezonancu dojki;
-Ginekološko akušerska ambulanta Fertilis (Tivat) - besplatan pregled dojki palpacijom, uz svaku uslugu koju pružaju;
-Ordinacija Dr Abramović (Bar) – ultrazvuk dojki za 50% nižu cijenu.

NVO Brini o sebi je tokom kampanje, u saradnji sa doktorom radiologom, nutricionistom i psihologom organizovala predavanja i radionice za zainteresovane kompanije i firme, sa ciljem da zaposlene informišu o samoj bolesti, čime bi se razbile predrasude i dobile relevantne informacije kao i da ih edukuju o značaju i načinima prevencije karcinoma dojke.

Osim promocije preventivnih pregleda dojki i grlića materice, NVO Brini o sebi za cilj ima da insipriše i motiviše ljude da žive ljepši i zdraviji život, da brinu o sebi na vrijeme i na odgovarajući način.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ovo ih ubija na mrtvo

RECEPT
DANA

Kroketi sa šunkom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.