Revolucionaran način za liječenje hemoroida - THD metoda

Hemoroidalna bolest je jedno od najprisutnijih oboljenja današnjice. Statistički podaci pokazuju da svaki drugi odrastao čovjek na planeti ima problema sa hemoroidima u vidu svraba, bola, krvarenja ili prolapsa. Sa razvojem medicine došlo je do velikog napretka i u oblasti liječenja hemoroida. Posljednjih nekoliko godina veoma uspješno se primjenjuje operativna metoda kojom se ovaj problem trajno rješava, THD procedura liječenja hemoroida.

Revolucionaran način za liječenje hemoroida - THD metoda

THD operativna metoda za liječenje hemoroida

THD procedura je najsavremenija i najuspješnija metoda za liječenje hemoroidalne bolesti. Odlikuje se visokom efikasnošću i minimalnom invazivnošću. Kompletna operacija traje oko pola sata. Izvodi se u lokalnoj anesteziji, venskoj analgosedaciji. To obezbjeđuje idealne uslove za izvođenje same operativne metode i brz oporavak nakon zahvata. Samu THD operaciju karakteriše i visok stepen preciznosti što ne ostavlja mogućnost za bilo kakvu grešku.

Operacija se izvodi pomoću anoskopa, dopler sonde i THD aparata. Sastoji se od šest faza. Svaku etapa obuhvata podvezivanje po jedne arterije koja dovodi krv do hemoroidalnih vena. Put krvi se zatvara iznad arterijsko-venskih šantova. Nakon završenog podvezivanja arterija plasiraju se sunđerasti tamponi čija uloga je stvaranje pritiska na šavove kako ne bi došlo do njihovog popuštanja usled promjene položaja nakon operacije. Uslijed nemogućnosti punjenja krvlju postojeći hemoroidalni čvorovi se postepeno smanjuju i na kraju iščezavaju. Na taj način se putem THD metode otklanja svaka mogućnost da se hemoroidi ponovo pojave.

Prednosti koje ima liječenje hemoroida THD metodom

THD metoda ima brojne prednosti u odnosu na klasičan način operacije koji je dugo vremena bio jedini način liječenja hemoroida. Za razliku od vrlo invazivne klasične metode THD operacija se izvodi bez reza. Samim tim je i oporavak znatno brži i bezbolniji. Pacijent se već dva dana nakon operacije THD metodom vraća svakodnevnim obavezama i aktivnostima. Kod klasične operacije postoperativni tok može potrajati i do mjesec dana.

Najveća prednost ove metode svakako je uklanjanje samog uzroka nastajanja hemoroida što spriječava njihovo ponovno pojavljivanje. Upravo je visok procenat recidiva doveo do sve većeg napuštanja klasične metode liječenja hemoroida. Zbog svih ovih prednosti THD operativna metoda je danas standard u liječenju hemoroida u svim razvijenijim zemljama. Beograd je jedini grad na Balkanu gdje je omogućeno liječenje hemoroida ovom metodom.

Više informacija o ovoj metodi možete pročitati ovdje.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da biste sačuvali povrće bar neko vrijeme...

RECEPT
DANA

Palenta za gurmane

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.