Kako odabrati odgovarajuće vjereničko prstenje

Vjereničko prstenje – spoj koji govori i simbolizuje mnogo više od samog predmeta, ali je čin vjeridbe definitivno bez njega neizvodljiv. Bez obzira na odabrani model, vrstu materijala izrade i boju, činjenica je da vjereničko prstenje mora biti odgovarajuće. Ne samo da je značajno da pristaje u pogledu veličine, već i sa aspekta stila, ukusa i želja žene.

Kako odabrati odgovarajuće vjereničko prstenje

Mnogo je načina da vjereničko prstenje u potpunosti bude odgovarajuće prema svim kriterijumima. Najvažnije je uskladiti mogućnosti, želje, potrebe i ukus, kako bi izbor izazvao neizmjernu radost i oduševljenje. Sama vjeridba je ogromno iznenađenje, ali treba da je prati i precizno odabran prsten, da bi sve bilo kompletno savršeno.

Vjereničko prstenje treba da odgovara u pogledu broja

Iako se naknadno može jednostavno skratiti uglavnom svaki model, vjereničko prstenje trebalo bi da bude odabrano što približnije realnom broju voljene dame. Nije poželjno da joj se na ruku stavi prsten znatno veći, ali ni previše mali. Nekada jeste teško procjeniti veličinu, ali je zato „ključ“ u prethodnoj snalažljivosti muškarca.

Naime, ako žena već nosi neki prsten, kada neosjetno skine, ili odloži na određeno mjesto, može se uzeti i izmjeriti prečnik lenjirom. Pored toga, konsultovanje sa prijateljicom ili drugom osobom koja može biti upoznata bar sa okvirnom veličinom prstena, savršen je način da bude odabran model koji će u potpunosti odgovarati veličini prsta. 

Vjereničko prstenje treba da odgovara ukusu osobe

Da bi izazvalo najveću radost i oduševljenje za poseban čin, vjereničko prstenje treba da bude odgovarajuće u pogledu modela. Kako danas postoje vrste od bijelog, žutog, roze zlata, ali i srebra, dodataka poput platine, cirkona, opala i dragog kamenja, bitno je ispuniti očekivanja djevojke, odnosno žene za koju se prsten bira.

Predlog je da se obrati pažnja na postojeće komade nakita koje nosi – da li je u pitanju bijela, žuta, roze ili neka druga boja. Takođe, neobaveznim razgovorom može se utvrditi da li žena voli veći ili manji kamen, koji materijal i kakvu kombinaciju dodataka. Neke dame ne vole veliko kamenje, jer im otežava svakodnevne aktivnosti i zahtijeva pažljive pokrete. Sa druge strane, neke žene vjereničko prstenje vole jedino ukoliko ih krasi veliki četvrtasti, kružni ili ovalni kamen sa pratećim bogatim detaljima. To je stvar ukusa, i važno je da se muškarac potrudi da ispuni očekivanja svoje voljene.

Vjereničko prstenje treba uskladiti sa mogućnostima i očekivanjima 

Pored obraćanja pažnje na veličinu, model i druge karakteristike izgleda, vjereničko prstenje treba da bude odabrano prema ličnim mogućnostima. Važno je da ispuni očekivanja voljene žene, ali da ne bude gotovo nemoguć novčani izdatak. Tako, nikako nije dobar izbor odabrati srebro, iako je znatno jeftinije.

Savjet je odlučiti se za zlato, pa makar i sam kamen bio minijaturan cirkon, bez ikakvih pratećih detalja. Zlato ima veliku, trajnu i neprolaznu vrijednost, što je i ono što vjereničko prstenje upravo treba da posjeduje. Pored toga, kvalitet zlata je neuporediv sa drugim materijalima, zbog čega je neizostavan materijal za izradu vrednog prstena za poseban čin.

Nije jednostavno odabrati odgovarajuće vjereničko prstenje. Potrebno je dosta razmatranja, usklađivanja i praćenja – kako potreba, ukusa i želja voljene dame, tako i sopstvenih mogućnosti. Uvijek je preporuka kupiti prsten od zlata, bez obzira na model i boju, kao i pratiti bar okvirno šta žena voli, i možda već i očekuje, kako bi se to i ispunilo.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Bubuljice i aspirin

RECEPT
DANA

Džem od jagoda

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.