Šta to muškarca natjera da nestane u vidu vjetra?

Postoje neki prilično dosljedni razlozi kod muškaraca, zbog kojih će ostaviti svoje ljepše polovine. Pogledajmo čim to žene izazovu kraj veze i u trenu ponovo ostanu same. Naravno, ovo nije šablon za raspad svake veze, niti se ovo odnosi na sve žene, ali previše je to muškaraca koji navode iste razloge, da bi bila slučajnost. Na kraju krajeva, ne može uvijek biti do muške strane, zar ne? U nastavku pročitajte nekoliko razloga, ali pisano iz muškog ugla. Uživajte dame... 

Šta to muškarca natjera da nestane u vidu vjetra?
 1. Žene ne žele da nas saslušaju. Kad muškarac hoće nešto da kaže, dajte mu šansu da govori. Slušajte šta govori. Problem je što momci ponekad  završe s nekim ko čini da oni  na kraju i sami pomisle da nemaju pojma o čemu pričaju. Znamo mi da nismo uvijek u pravu, ali imamo i mi svoje mišljenje i nikako nije lijep osjećaj kada vam žena stavi do znanja da vaše mišljenje uopšte nije važno. Ko želi ostati sa takvom ženom?

 2. Žene previše slušaju svoje prijateljice.  Razumijemo mi tu potrebu za ženskim čavrljanjima. Možemo da se nosimo i sa noćnim izlascima sa drugaricama, ali kada vaša singl drugarica (koja mijenja momke kao čarape) počne da miješa prste u vašu vezu, e to izaziva nevolje. Zar vi ne želite znati da je vaš muškarac sasvim svoj i pri zdravoj pameti kad je napolju sa svojim drugarima? E, pa, ni mi se ne razlikujemo. Nemammo mi ništa protiv da sa drugaricama pričate, čak  i o nama, ali pazite i razmislite kako će vam se ta priča vratiti.

 3. Veza NIJE stvar porodice, niti porodična afera. Ne pokušava vas niko da odvoji od vaše familije. Ovo je veza, a ne kidnapovanje. Osim toga, ako smo mi dovoljno zreli da napustimo dom i stvari koje su izmedju nas, držimo samo izmedju nas, da li je onda previše ako to tražimo i od vas? Ako ispričate mami i sestri za svaku i najmanju svadjicu ili raspravu izmedju nas, onda treba da ste svjesne da nas oni baš i neće voljeti previše...nikad. A, nama neće biti jasno o čemu se radi i zašto im baš nismo dragi.

 4. Ne moramo baš da se pratimo u stopu.  Ne moramo mi, momci, da idemo na svako Božije mjesto gdje idete i vi i isto tako ni mi ne očekujemo da vi idete svuda s nama. To je ono što naše zajedničko vrijeme čini posebnim. Svi smo mi prije veze imali stvari koje nam se svidjaju, kao i one koje baš i ne volimo. U redu je da sa svojim curama želite da provedete vrijeme na samo. Ne vucite nas sa sobom ako idete sa svojim drugaricama da radite neke tipične ženske stvari i vodite ženske razgovore. Ne želimo da sjedimo i slušamo razgovore o kosi, noktima, modi, ko je koga prevario... Ustvari, radije nas samo upucajte prije toga.  

 5.  Jel’ ovo veza ili zatvorska kazna? Očekujete od nas kompletnu izjavu o tome gdje smo bili baš svaki sekund koji nismo proveli s vama i s kim, naravno. Islednik će naravno provjeriti da li je sve to tačno i da li je izvještaj u redu. Pretpostavljam da bi u vezi trebalo biti više povjerenja od toga. Ako muškarac osjeća da mu ne vjerujete, a nije učinio baš ništa što zaslužuje proces ispitivanja (kao u seriji “Zakon i Red”), onda se baš i ne nadajte da će se dugo motati oko vas.

 6. Nezavisnost je sjajna, i tačka. Zovite to muškim egom, nesigurnošću, kako god. Ne treba zaobići činjenicu da i nama treba da osjetimo da nismo tu samo za seks  (da, da, zvuči malo čudno, izrečeno od frajera). Ako momku stalno govorite ( i pokazujete) da sve radite na svoj način i da vam nikad ne treba pomoć, za šta vam onda treba taj momak? Koliko god to plitko zvučalo, mi jednostavno moramo da bar po malo hranimo svoj ego. Neki momci više, neki manje, ali važno je da shvatite poentu.

 7.  Prevelika zavisnost, takodje nije dobra stvar. Znamo i mi da ovo sad zvuči kao, “Pa dobro sad, šta hoćeš? Odluči se, 6 ili 7?”, ali mora postojati neki balans. To je kao da želimo odraslu ženu koja se zna nositi sa svojim problemima, ali nam ipak treba dati do znanja da postoji mjesto u njenom životu za nas, koje samo mi možemo ispuniti. Ipak, niste balavice i ne želimo tako ni da vas tretiramo ili da brinemo o vama kao o bebama. Ako se žalite momku za svaku i najmanju sitnicu i očekujete da razmišlja za vas ili donosi odluke za vas, onda očekujte da će jednom kad malo razmisli svojom glavom otići i neće se vratiti.   

 8. Zar nikad nemaš nešto lijepo da kažeš? Dobro, zabrljamo mi s vremena na vrijeme (i to vrijeme zna biti prilično blizu jedno drugom), ali šta je sa podrškom? Može li vaš muškarac učiniti išta, a da ste vi zadovoljni?  Niko ne voli da mu se stalno zvoca i da je stalno kritikovan. Psiholozi ovo zovu “pozitivno pojačanje”. Muškarci to zovu “ženska glavo, o'ladi malo”.

 9.  Nema budućnosti u prošlosti. Svi mi činimo greške. Važno je da nešto naučimo iz njih, ne da živimo u njima. Ako vaš muškarac napravi grešku i vi se složite da mu oprostite, onda to i učinite. Nemojte kad god imate priliku da mu to “nabijate na nos”. Ako ćete stalno da mu spominjete prošlost, onda se pripremite na to da ćete ubrzo i o njemu govoriti u prošlom vremenu, jer će sigurno zbrisati.

 10.  Možda njegovi prijatelji neće biti i vaši, ali ipak malo spustite lopticu.  On ih poznaje duže  nego vas. Zna kakvi su. Ako je neki (ili više njih) od njegovih prijatelja “igrač”, on to vjerovatno već zna i ne morate ga vi stalno podsjećati na to. Ako ih negativno komentarišete, ono što stvarno radite je da pokazujete nesigurnost. Ipak na malo suptilniji način pokažite nedostatak povjerenja u njih. Ako je on s vama i sve ide kako treba, onda nemojte da dozvolite da bilo kakve „akcije“ njegovih prijateja „igrača“ izazovu negativne reakcije kod vas i naruše vašu vezu.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Za posvjetljivanje...

RECEPT
DANA

Lovačke šnicle

 • Najčitanije

 • Zanimljivo

 • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.