Kako izgleda savršena svadbena torta?

Svadbena torta mora biti savršena kako po izgledu tako i po ukusu. Nije lako napraviti izbor u moru različitih dekoracija i ukusa. Potrudite se da odaberete tortu čiji će se ukus dopasti svima, a izgled ostavljati bez daha.

Kako izgleda savršena svadbena torta?

Fenomenalna torta na spratove

Tradicionalne svadbene torte imaju tri sprata, mada se danas prave torte i na pet, šest spratova. Pojedinačne torte mogu biti četvrtaste, okrugle ili šestougaone. Uglavnom zauzimaju cio stalak, mada se svadbena torta može napraviti i tako da se na jednom stalku nalazi više manjih torti koje mogu čak predstavljati jednu porciju. Takva torta sa zasebno urađenim parčetom za svakog gosta se preporučuje samo za svadbe sa malim brojem zvanica. Za velike svadbe najpraktičnije su četvrtaste torte jer se od njih može dobiti najveći broj lijepo isječenih jednakih delova.

Dekorisanje svadbene torte

Dekoraciju svadbene torte možete izabrati iz kataloga, ali postoji mogućnost da se torta ukrasi po fotografiji ili crtežu koju vi dostavite poslastičarnici. Na taj način vam se ostavlja mogućnost da lično učestvujete u kreiranju dekoracije vaše svadbene torte. Torta može biti ukrašena šlagom ili marcipan masom. U ljetnjim mjesecima treba izbjegavati torte sa marcipan masom kako se na povišenim temperaturama ne bi rastopila. Bijela, srebrna, roze i ljubičasta su boje koje su u različitim nijansama najprisutnije na svadbenim tortama. Pored jestivih ukrasa, na svadbenoj torti se mogu naći i gipsane figure mladenaca, satenske trake, prirodno cvijeće, vatromet.

 

Torta po ukusu svih gostiju

Pri izboru svadbene torte pokušajte da to uradite tako da se vaš izbor svidi svima ili barem većini vaših gostiju. Svakako da ne možete svima ugoditi, ali se potrudite da se na vašoj torti nalazi više različitih ukusa. Zahvaljujući tome što se mladenačka torta uglavnom pravi na nekoliko spratova, moguće je da se na jednoj nalazi više potpuno različitih torti. Poželjno je da bude bar jedna voćna, jedna čokoladna i jedna puslica torta. Takva svadbena torta će se svidjeti svim gostima jer će svako pronaći nešto za sebe. Važno je i da količinski svako dobije bar po jedno parče. Najčešće se praktikuje 120 grama torte po gostu, mada masa može ići i do 150 grama.

 

 

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Čarolija bijelog krejona

RECEPT
DANA

Zapečene palačinke sa porilukom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.