Ovih 6 kozmetičkih proizvoda bi trebalo držati u frižideru!

Ako želite produžiti vijek trajanja svog omiljenog parfema nikako ga ne držite u kupatilu – mjesto mu je u frižideru. Kao i lakovima, kremama za oči, ali i maskama za lice.

Ovih 6 kozmetičkih proizvoda bi trebalo držati u frižideru!

 Parfem

Nagle promjene temperature i svjetlost imaju loš učinak na parfem. Može se promijeniti miris ili njegov intenzitet. Najbolje je parfeme držati u frižideru, budući da je hladno i mračno mjesto (kad se zatvore vrata), pa je idealni okoliš za dugotrajnost parfema.

2. Lak za nokte

Budući da je u pitanju emulzija, duže će mu trebati da se stvrdne i osuši ako ga čuvamo na hladnom mjestu poput frižidera.

3. Krema za oči

Krema za oči će duže trajati, ali i imati više učinka na oči i podočnjake ako se čuva u frižidera. Hladnoća kreme će smanjiti nadutost oko očiju i umiriti iritaciju.

4. Maska za lice

Duže će trajati i imaće jači efekat na lice i oči. Hladnoća maske za lice će brže opustiti kožu i mišiće, te će ublažiti osjećaj iritacije kože.

5. Krema za sunčanje

Puno duže će vam trajati ako ju držite u frižideru. Ostavljanje kreme za sunčanje na višim temperaturama smanjuje njenu učinkovitost i zaštitni faktor.

6. Prirodna kozmetika

Sva prirodna kozmetika bi trebalo da se drži u frižideru, jer ne sadrži konzervanse. U pitanju su organski proizvodi koji ne sadrže parabene, sulfate, niti ikakve konzervanse, pa će ih frižider sačuvati od razvoja raznih bakterija.

Ovi proizvodi ne smiju u frižider:

Nikako u frižideru nemojte čuvati ruž za usne, koji će se pod uticajem niske temperature stvrdnuti, a esencijalna ulja će mu izbiti na površinu. Takođe, tečni puder može promijeniti svoju gustoću i brzo će se pokvariti.

Držanje olovke za oči stalno u frižideru će je jako stvrdnuti i smanjiti njeno dejstvo, ali u redu je nekoliko minuta prije nanošenja staviti je u frižider kako bi lakše povukli ravnu crtu i kako se ne bi previše topila.

 

Izvor: banjalucanke.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Gušće trepavice

RECEPT
DANA

Punjene pileće šnicle

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.