Prednosti i mane side by side frižidera

Odabir pravog modela frižidera za kuhinju nije najjednostavniji posao, budući da je potrebno razmisliti o mnogo čemu i brojnim faktorima koji utiču na to kakav i koliki frižider vam je zaista potreban. Važno je razmisliti o samom slobodnom prostoru koji ste predvidjeli za postavljanje frižidera, o tome koja zapremina je potrebna za vaše i potrebe vaših ukućana, koji model frižidera želite, da li klasičan frižider sa frizom, kombinovani frižider, da li side by side frižider.

Prednosti i mane side by side frižidera

Van toga, bitno je da prije toga odlučite i da li vam je potreban i da li imate prostora za postavljanje zamrzivača koji je veći, te da li vam uopšte treba dodatak u vidu kombinovanog frižidera. Kada se o svim spoljašnjim faktorima razmisli, onda je odluku već lako donijeti. Danas su sve popularniji side by side frižideri ili kako su dosta popularniji po nazivu, američki frižideri. Da li predstavljaju dobru investiciju ili ne, odlučićete sami, a mi smo ih sagledali kroz njihove prednosti i mane.

Prednosti side by side frižidera

Kao i uvijek kada su uređaji za kuću u pitanju, najvažnije je krenuti od toga koje prednosti imaju i koje probleme rješavaju, a onda doći i do određenih mana kako bi moglo realno da se sagleda da li predstavljaju pametnu investiciju. Side by side frižideri imaju priličan broj prednosti, koje su prilično raznovrsne.

Na prvom mjestu svakako je praktičnost, budući da imate zamrzivač i frižider jedan do drugog. U stvari, side by side i jeste naziv koji je nastao od samog izgleda frižidera koji kombinuje frižider s jedne i zamrzivač sa druge strane. Ova opcija je odlična za one koji žele da im oba uređaja budu jedan do drugog, na dohvat ruke, te da mogu lagano da se snalaze u svojim kuhinjama.

Ono šta se ne može zaobići kod ovakvih modela frižidera jeste sama napredna tehnologija koja nudi dosta opcija za očuvanje i čuvanje hrane, bilo da se radi o svježim ili termički obrađenim namirnicama. Značaj napredne tehnologije u ovom smjeru je vrlo važan, budući da se kroz korišćenje ovog tipa frižidera produžava rok trajanja namirnica, posebno svježih kao što su voće i povrće, što u ogromnoj mjeri utiče na stvaranje manje količine otpada, a mnogo važnije na smanjeno ili potpuno eliminisano bacanje namirnica za ishranu.

Tu su i brojne vrlo napredne funkcije kada su side by side frižideri u pitanju. Neke od njih tiču se brzog zaleđavanja hrane, čime se čuva izvorni ukus, pa sve do zamrzavanja bez ikakvog leda, što olakšava proces odleđivanja, ali i sam kvalitet zamrznute hrane. Osim toga, tu su i opcije poput holiday mood-a, tokom koje će frižider održavati optimalnu temperaturu koja je potrebna za njegov rad kada je van upotrebe, uz smanjen utrošak električne energije. Svakako, neke od najvoljenijih naprednih funkcija side by side frižidera jesu alarm kada vrata nisu dobro zatvorena, tako da se nikada ne može dogoditi da vam vrata ostanu otvorena a da to ne znate, kao i opcija ledomata, tako da uvijek imate savršene kocke leda spremne za upotrebu u omiljenom piću, koktelu ili kada god vam led zatreba.

Na samo kraju, poslednja, ali ne i najmanje važna prednost kada su side by side frižideri u pitanju, jeste njegova estetika. Iako napravljeni kao visokofunkcionalni, ovi frižideri imaju savršen dizajn i daju svakoj kuhinji poseban, američki stil, kojem skoro niko ne može da odoli, što je i najčešći početni razlog zbog kojeg se neko za ovaj tip frižidera i odlučuje.

Mane side by side frižidera

Ne postoji uređaj koji je na tržištu ili u nečijem domu, a da mu se ne pronađe određena mana, zar ne? Tako je i kada su side by side frižideri ispred vas. Međutim, ono što jeste dobra vijest kada su oni tema jeste to da se mana u vidu nekih kvarova, posebnih prohtjeva za njihovo postavljanje, ne može pronaći. Mane kod ovog tipa frižidera su u stvari više mane koje se tiču određenog budžeta ili ograničenog prostora.

Ukoliko se to može navesti uopšte kao mana, side by side frižideri su prilično gabaritni, što znači da zahtijevaju dosta prostora za sebe. Oni se neće uklopiti u vrlo male i skučene kuhinje, jer im je shodno tome da se frižider i zamrzivač nalaze jedan do drugog, a ne u kombinaciji jedan na drugog, potrebno dosta prostora. Tako da ukoliko imate veće kuhinje, onda o njima možete razmišljate.

Druga mana, ako se tako može reći, jeste da spadaju u red skupljih kućnih, tj. kuhinjskih uređaja. Međutim, kako se dobijaju frižider i zamrzivač većih zapremina, opet predstavljaju ekonomičnije rješenje od njihove odvojene kupovine, pa je ta mana opet nešto što zavisi isključivo od vaših finansijskih planiranja kada je ulaganje u pitanju. Van toga, manu nismo pronašli!

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Mirisno usisavanje

RECEPT
DANA

Punjeni francuski hljeb

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.