Uređenje dječije sobe prema željama i potrebama mališana

Uređivanje enterijera uvijek predstavlja određen poduhvat i izazov, budući da je potrebno ispratiti mnogo koraka ka tome da se ostvari jedinstvo urednog, funkcionalnog i estetski željenog. Na tom putu često ima i mnogo prepreka, nerviranja, mijenjanja, ali samo dečije sobe pružaju potpuno uživanje u igri stvaranja prostora koji je nevjerovatan.

Uređenje dječije sobe prema željama i potrebama mališana

. I dječije sobe zahtijevaju dosta rada, da se postigne praktičnost, podsticajna okolina, zanimljiv izgled, ali kada se radi sa svime što postoji za ovakve sobe, onda je sve podređeno apsolutnoj igri. Zato, bez želje za igranjem i mogućnosti da joj se sasvim prepustite, ne krećite u taj zadatak. Čekaju vas boje, mnogo njih, dječiji lusteri, zanimljivi kreveti i još mnogo toga!

Odabir tapeta i tepiha za dječiju sobu

Bijeli zidovi i jednostavan izgled ne idu za dječiji prostor, a bojenje zidova u jednu boju je odavno postalo dosadno. Najbolja opcija jeste da se najprije odlučite za neke tapete koje mogu prekriti samo jedan zid, sve zidove ili mogu ići do pola zida. To u stvari zavisi od vaše i zamisli vašeg djeteta kako će soba na kraju da izgleda, kada sve dođe na svoje mjesto.

Ukoliko želite da od nje napravite prašumu, ili neki svemirski centar, zamak za princeze, tapete će vam omogućiti to u svega nekoliko sati, a onda u okviru svega toga odaberite i tepih koji će odlično pratiti kompletnu priču uređenja. Nakon ova dva najveća posla, slijedi odabir namještaja detalja i završno spremanje da djeci sve bude spremno za uživanje, igranje i odmaranje.

Dječiji lusteri za savršeno osvetljenje

Centralno osvjetljenje je potrebno svakom prostoru, a takva je situacija i sa dječijim sobama. Sve možete da dopunite određenim stonim i podnim lampama, zidnim noćnim lampama, ali su vam tu i dječiji lusteri za centralno i konkretno osvjetljenje. Ali, neće biti dovoljno da postavite neke LED plafonjere, već nešto što prati kompletan enterijer.

Dječiji lusteri su tu da pruže osvjetljenje, ali i dekor samoj sobi, zato što su zanimljivih oblika, boja, dezena, pa su u mogućnosti da isprate i najrazličitije zahtjeve enterijera koji osmišljavate vi ili vaši klinci. Od nekih kopija lustera iz crtanih filmova i bajki, preko onih u raznim oblicima, od fudbalske lopte do aviona, dječiji lusteri predstavljaju jedno sasvim novo carstvo kada govorimo o rasvjeti i njenim mogućnostima. Nikako ih ne zaobiđite u cjelokupnom opremanju, već im posvetite više pažnje, jer ćete vidjeti koliko će na kraju mališane oduševiti i uljepšati im svaki provedeni trenutak u njihovom ličnom prostoru.

Odabir namještaja za dječije sobe

Kada se završi postavljanje tapeta, tepiha, kada se postave dječiji lusteri, lampe i kompletna rasvjeta, na kraju dolazi biranje namještaja i njegovo unošenje. Prvo pravilo jeste da ne pretjerujete, već da unesete isključivo stvari koje su potrebne i koje će dijete koristiti. To je krevet, određena komoda ili ormar, te radni sto, ukoliko se radi o školarcu. Ništa više nije potrebno. Sav slobodan prostor, umjesto unošenjem nepotrebnih komada namještaja, opremite određenim interaktivnim i korisnim igračkama, koje će djeci služiti i za igru i za učenje, te na taj način oplemenite i učinite prostor potpuno funkcionalnim.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako vam jelo prigori prilikom kuvanja...

RECEPT
DANA

Kajgana iz rerne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.