Uređenje fasade ne mora da iziskuje previše novca

Gotovo svako od nas prije ili kasnije, poželi da postoje laka rješenja koja bi od naše, već pomalo dosadne fasade, načinila nešto zanimljivije i novo. Mijenjanje cjelokupne fasade je zaista skup i veliki posao, i mnogima od nas trenutno nedostižan. Postoje, međutim, načini koji ne iziskuju previše novca a mogu doprinijeti promjenama na vašoj kući.

Uređenje fasade ne mora da iziskuje previše novca

Minimalističko rješenje

U posljednjih nekoliko godina, minimalistički dizajn kuća postao je neka vrsta svjetskog trenda. Zanimljiv dizajn, lako održavanje, i činjenica da ovakvu vrstu dizajna, koji ne iziskuje previše vještine, možete da uradite i sami, motivisali su mnoge ljude širom svijeta da se odluče za minimalistički dizajn na fasadama i uštede sebi dosta novca. Princip je ovde jednostavan, izaberite jednu ili dve dominantne boje za vašu fasadu, koje će na pravi način da oslikaju karakter vaše kuće i porodice. Bez insistiranja na suvišnim detaljima, jednostavne bijela ili krem boja, idealno su rješenje.

Nadstrešnica iznad ulaznih vrata

Ukoliko je mijenjanje boje na fasadi kuće preveliki zalogaj, postoje i jednostavnija i svakako, jeftinija rješenja. U zavisnosti od tipa arhitekture vaše kuće kao i cjelokupnog okruženja, izaberite dizajn malog krova, nadstrešnice, koji će stajati iznad vaših ulaznih vrata. Ukoliko imate stepenice prije ulaza, ovo rješenje će djelovati efektnije. Preporučujemo vam metalne  krovove čiju boju lako možete mijenjati kvalitetnim bojama za metal, koje će ih zaštiti od rđe i propadanja.

Puzavice i drugo rastinje

Iako su mišljenja oko puzavica podijeljena, praćena mnogim zabludama i nejasnoćama, ne zaboravite da je ovo jedan od najotmenijih načina da na rustičan i elegantan način promijenite, ne samo svoju fasadu, već i cjelokupni karakter svoje kuće. Brzorastuće puzavice će u samo par sezona prekriti vašu fasadu, a vi ćete moći da intervenišete i usmjeravate ih upravo onako kako to najviše odgovara fizionomiji vašeg doma. Ukoliko vam sadnja puzavica izgleda previše radikalno, možete probati sa raspoređivanjem saksija duž fasade. Razne vrste visećeg cvijeća daće potpuno drugačiji i veoma upečatljiv karakter vašem domu.

Promijenite boju ulaznih vrata

Ponekad su naizgled jednostavna rešenja, najefikasnija. Izaberite neku živu boju, stavite je u kontrastu sa ostatkom kuće i dobićete potpuno nov izgled celokupne fasade. Svakako, ukoliko vam to trenutni budžet dozvoljava, predlažemo promenu boja na celokupnoj stolariji. Ukoliko ne, promena boje ulaznih vrata  biće smeo i dobar potez koji će uneti dosta dinamike u vaše svakodnevno okruženje.


Podsjećamo vas da prilikom odlučivanja o mijenjanju boje fasade obavezno konsultujete profesionalca, kako bi na bezbjedan i kvalitetan način obavili sve radove.

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da se naočare ne zamagle...

RECEPT
DANA

Slana štrudla

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.