Ovo su najefikasnije vježbe za unutrašnju stranu butina

Ljeto samo što nije stiglo, a suknjice, šorcevi, haljinice i kupaći kostimi u prvi plan stavljaju vaše noge, posebno unutrašnji dio butina. Da biste ponosno prošetali u svojim novim ljetnim komadima garderobe, laganom ishranom i ovim fenomenalnim vježbama, dovedite svoje noge do savršenstva.

Ovo su najefikasnije vježbe za unutrašnju stranu butina

Čučanj iz širokog raskoračnog stava


Zauzmite širi raskoračni stav, prsti okrenuti prema van (A). Polako se spustite u čučanj, ali tako što ćete uraditi dva pokreta prema dole (B). Ostanite kratko u tom položaju pa se uz dva pokreta vratite u početni položaj. Vodite računa da su vam leđa uvijek u uspravnom položaju. Vježbu ponovite 15 puta.

Čučanj s loptom


Zauzmite raskoračni stav u širini ramena. Loptu srednje veličine stavite između nogu, malo iznad koljena (A). Stisnite loptu unutrašnjim dijelom butina i spustite se u čučanj (B). Zadržite se par sekundi u tom položaju pa se vratite u početni. Vježbu ponovite 15 puta i vodite računa da vam je lopta cijelo vrijeme između nogu.

Čučanj s tegom


Zauzmite širi raskoračni stav, prstima okrenutim prema vani. Uzmite manji teg (ili bočicu sa vodom) i spustite ga ispred stomaka (A). Spuštajući se u čučanj ispruženih ruku, podignite teg ispred sebe u visini ramena (B). Ostanite kratko u tom položaju pa se vratite u početni. Uradite 15 ponavljanja.

Pritisak lopte unutrašnjim dijelom butina


Lezite na leđa, stopala su na podu, a noge savijene u koljenima. Loptu stavite između koljena. Unutrašnjim dijelom butina stisnite loptu i zadržite 30 sekundi. Odmorite 10 sekundi pa ponovite istu vježbu još 9 puta.


minimagazin.info

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.