Najbolje vježbe za osobe koje dugo sjede!

Ukoliko svaki dan izdvojite samo četiri minuta za ove jednostavne vežbe, uspjećete da se oslobodite viška kilograma veoma brzo i sagorite sav višak kalorija koji ste unijele tokom dana!

Najbolje vježbe za osobe koje dugo sjede!

Poznati američki fitnes trener Džim Sejret razradio je sopstvenu metodu brzog mršavljenja za one koji nemaju mnogo vremena za treninge. Tradicionalne vježbe trener smatra neefikasnim, dok njegove omogućavaju sagorjevanje 600 kalorija za samo 4 minuta, ako sve uradite kako treba. Plan ovih vježbi trener je osmišljen za ljude koji dosta sjede tokom dana, a u teretani se umore već poslije par minuta od početka treninga ili su lijeni da čak i dođu do teretane i pokušaju.

Jumping jacks

U pitanju su skokovi sa širenjem ruku i nogu. Skočite a u istom trenutku raširite noge i ruke, a dok "padate" skupite i ruke i noge. Deset ponavljanja je sasvim dovoljno.

Duboki čučnjevi

Stanite tako da vam stopala budu u ravni sa ramenima. Ruke ispružite ispred sebe, na visinu do nivoa očiju pa uradite duboki čučanj. Strogo vodite računa da prilikom čučnja ne opterećujete koljena - sav posao neka rade noge i zadnjica, dok koljena treba da miruju. Uradite 10 čučnjeva.

Sklekovi

Potrudite se, koncentrišite i uradite deset sklekova. Ukoliko su vam standardni suviše teški, uradite ih na zidu, umjesto na podu.

Iskorak naprijed

Iskoračite naprijed lijevom nogom i čučnite na desnu, a zatim obrnuto. Uradite po 10 ponavljanja za svaku nogu, ukupno 20.

Sejret preporučuje da uradite ovaj mini-kompleks vježbi svaki put kada imate vremena, a minimum jednom dnevno. Vježbe možete raditi po 4 puta uzastopno. Između ponavljanja, treba napraviti pauzu od 1 minut, tako da se ovaj mini-kompleks može pretvoriti u potpuni 20-minutni trening. On kaže i da je naporni trening u teretani potreban samo onima koje žele da imaju izdefinisanu formu, a ako vi samo želite da izgledate vitko, mlado i da se odlično osećate, tih 20 minuta dnevo biće sasvim dovoljno.

 

Izvor: elle.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.